Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Mobiljegy az utastérben

Mobiljegy érvényesítés az utastérben, és változások a tömegközlekedésben

A mobiljegy beolvasásához szükséges QR-kódok a 4-es és a 6-os vonalán közlekedő Combino villamosok utasterében is megtalálhatók, egyelőre tesztjelleggel. Emellett a közeljövőben változik a BKK egyes díjtermékeinek ára, valamint ősztől emelkedik a pótdíjak mértéke is.

 

Érvényesítsd mobiljegyedet akár a villamos utasterében

Az utóbbi időben beérkezett panaszok miatt döntött úgy a BKK, hogy a nagykörúton közlekedő 4-es és 6-os villamos utasterében is kihelyezi a QR-kódos matricákat, így már nem csak a felszállás előtt, hanem a villamosra felszállva is érvényesíthető a közlekedési mobiljegy.

A QR-kódok a villamoson belülről az ajtók jobb oldalánál és a vezetőfülkénél is megtalálhatóak, így innentől kezdve az utastérben is érvényesíteni lehet majd a digitális mobiljegyeket. A BKK közleménye szerint, ez a lehetőség szerdától (07.06.) vált elérhetővé, előszőr csak tesztjelleggel.

A jegyeket legkésőbb a felszállást követően, azonnal érvényesíteni kell, akár papír, akár digitális alapú. Továbbra is megtalálhatók a villamosok oldalán elhelyezett QR-kódok, így ha van rá időnk, felszállás előtt is érvényesíthetjük a mobiljegyet (ellentétben a papíralapú jeggyel, amely csak a jármű belsejében érvényesíthető). Ne feledd, hogy a Simple applikációban továbbra is könnyedén megvásárolhatod digitális mobiljegyedet, napijegyedet vagy bérletedet, így kényelmesen utazhatsz a fővárosban.

 

Új árak egyes termékeknél, és megemelt bliccelési bírságok ősztől

Egyes időalapú jegyek árazásában a következő változások várhatók: a 24 órás napijegyek ára 1650 forintról 2500 forintra emelkedik, a 72 órás jegyek ára pedig 4150 forintról 5500 forintra nő.

Ezen kívül szigorításokat vezetnek be a bliccelések büntetését illetően is. A büntetéseket természetesen mindenki igyekszik elkerülni, de fontos tisztában lenni a ránk kiszabható aktuális pótdíjak mértékével is. A helyszíni pótdíj összegét 8000 forintról 12000 forintra emelik, az utólagos pótdíj összegét 16000 forintról 25000 forintra növelik meg, és a 30 napon túli büntetés összege 32000 forintról 50000 forintra drágul.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: pexels.com

Forrás: https://bkk.hu/hirek/2022/07/egyszerubb-lett-a-digitalis-jegyek-ervenyesitese-a-4-es-es-a-6-os-villamoson.7756/
https://bkk.hu/hirek/2022/06/dragul-a-blicceles-valtozik-a-napijegyek-ara.7741/