Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Mikulás-napi programajánló

Mikulás-nap és karácsonyi programajánló – jegyek a Simple appban!

Mikulás ünnepe is a nyakunkon már, ezt követően pedig rákanyarodunk a karácsonyi készülődés időszakára. Cikkünkben budapesti ünnepi programokat gyűjtöttünk össze: vannak, melyek a kicsiket, míg mások inkább nagyobbakat célozzák, de akadnak az egész családnak kedvező elfoglaltságok is.


Simple tipp: Ha sok nevetéssel és új emlékekkel szeretnétek megfűszerezni az idei adventi időszakot, váltsátok meg jegyeteket még ma a Simple appban!


 

Mikulás-napi előadások gyerekeknek

A Vaskakas Bábszínházban A Mikulás új szánja című zenés, táncos előadást tekinthetjük meg december 5-én. A darab a Mikulás ajándékgyárának csomagolórészlegén játszódik, ahol javában zajlik a készülődés a nagy napra. A forgatagban megismerhetjük a gyár egy-két rejtőzködő lakóját is: Gergőt, a barnamedvét, aki egyébként a Mikulás alvómackója, és a felvidíthatatlan Hókirálynőt.

December 5-én a Ferencvárosi Művelődési Központba is ellátogat a Mikulás. Az előadás a Póruljárt krampuszok címet kapta, és az Aranyszamár Színház társulata mutatja be. A történet szerint a krampuszok mindent megtesznek, hogy elcsenjék az ajándékcsomagokat – ehhez természetesen a Mikulásnak is lesz egy-két szava.

 

Karácsonyi hangolódás az egész családnak

Az Óbudán található Békásmegyeri Közösségi Ház egy gyermekszínház előadással készül: december 4-én tekinthetjük meg a mókás és ugyanakkor szívmelengető karácsonyi történetet A Grincs személyében. Akit a zöld szőrmók és a története kevésbé vonz, a vagdosás és ragasztás viszont annál inkább, annak a december 17-ei családi kézműves foglalkozást ajánljuk a Kaszásdűlői Kulturális Központban. Kisgyerekeseknek fontos infó, hogy a részvétel mindkét rendezvényen 5 éves kor felett ajánlott.

Azok számára, akik imádják a történelmet, a Budai Várséták szervezésében megvalósuló Sisi karácsonya című sétát ajánljuk. November 28-tól december 12-ig minden vasárnap vezetett séta indul a Várkert Bazárban, melyen Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné karácsonyait, valamint születésnapjait idézik fel a résztvevők. Milyen ünnepi szokásokat követett az uralkodó család, és hogyan zajlott az ajándékozás? A program megkoronázásaként Sisi kedvenc süteményét is megkóstolhatják a résztvevők. Jelentkezéskor egyébként figyelembe kell venni, hogy a séta útvonala nem akadálymentesített.


Források:

https://www.jegy.hu/program/a-mikulas-uj-szanja-127108

https://www.jegy.hu/program/az-fmk-ba-erkezik-a-mikulas-poruljart-krampuszok-az-aranyszamar-szinhaz-eloadasa-128412

https://www.jegy.hu/program/adventi-keramiafestes-120647

https://www.jegy.hu/program/karacsonyi-kezmuves-foglalkozas-120651

https://www.jegy.hu/program/sisi-karacsonya-seta-a-varkert-bazarban-119600