Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Matricavásárlás a Simple appal

Matricavásárlás a Simple appban

Az autópálya-matrica fontosságáról az év vége közeledtével sem szabad megfeledkezni. Persze a Simple appal gond egy szál se, ezt könnyen meg tudod oldani – vagy nem ismered még az appos e-matrica vásárlás lehetőségét? Hét pontban mutatjuk a Simple appos megoldás tudnivalóit és előnyeit!

Vásárold meg az autópálya-matricádat a Simple alkalmazással!

 

Lássuk a matricavásárlás menetét a Simple appal!

1. A Simple-alkalmazás talán már életed más területén is jó szolgálatot tett, hiszen a teljesség igénye nélkül lehet rajta keresztül  mozi- és színházjegyet vásárolni, parkolást intézni, taxit rendezni, QR-fizetést lebonyolítani, sőt még adományozni is. Természetesen az e-matrica vásárlás sem maradhat ki a sorból, ám ha nem ismered még a Simple-t, kezdésként le kell tölteni az appot és Simple-fiókot regisztrálni .

 

2. Az autópálya-matrica megvásárlása egyszerű és rugalmas: bármilyen típusú járművet regisztrálhatsz az alkalmazásban, akár többet is, csupán meg kell adnod a rendszámot és a jármű kategóriáját.

 

3. Ezután többféle típusú autópálya-matrica közül választhatunk: valamennyi játműkategóriára megvásárolhatjuk éves országos, éves megyei, vagy heti és havi országos e-matricánkat. Év elején az éves országos és a megyei e-matricák a legkelendőbbek, évközpen pedig az alkalmi utazásokhoz a heti (10 napos) és havi e-matricák mennek jobban. Ez utóbbiak kezdőérvényességét be is állíthatjuk az alkalmazásban, ha előre szeretnénk gondoskodni az e-matricáról.

 

4. Ha számla kellene,  csupán add meg az alkalmazásban a számlázási adatokat, és a vásárlást követően emailben azonnal megkapod a hivatalos ÁFÁ-s számlát.

 

5. A e-matricát ezután az appon keresztül bármely bank által kibocsátott bankkártyával biztonságosan kifizetheted. Vigyázz: a vásárlás közben a bankod SMS-t küld a terhelésről, ám ez önmagában még nem jelenit azt, hogy van érvényes e-matricád. Minden esetben várd meg az alkalmazásban is a visszajelzést arról, hogy sikeres a vásárlás.

 

5. A Simple app „e-Matricáim” menüpontjában ellenőrizheted a megvásárolt e-matricát, és a Simple-fiókban regisztrált email-címedre bizonylat is érkezik róla, amit nem szükséges kinyomtatnod. Az érvényességi időszakban végig megtalálod az appban az e-matricát, amely a vásárlást követően azonnal megjelenik a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. rendszerében, így rögvest mehetsz is vele az autópályára, nem kell tartanod a bírságtól.

 

6. Akár két legyet is üthetsz egy csapásra: ha a matricavásárlást követő 24 órán belül kötsz Gépjármű-asszisztencia biztosítást a járműre az appon keresztül, akkor 10% kedvezményt kapsz!

 

7. Mindent összevetve az e-matrica beszerzése kényelmes, gyors és biztonságos a Simple appban, így nagy rugalmasságot és szabadságot ad. Ne is halogassuk a matricavásárlást, tudjuk le néhány lépésben a fontos feladatot!