Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Jegyvásárlás a Simple appal

Matisse-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban – Ne maradj le!

A Matisse-kiállítás már csak október 16-ig látogatható a Szépművészeti Múzeumban. Vásárold meg belépőjegyedet a Simple alkalmazásban, hogy megúszd a sorban állást!

 

Párizsi fuvallat érkezett Budapestre

Egyenesen a párizsi Centre Pompidou gyűjteményéből érkezett a Szépművészetibe Henri Matisse több mint 100 remekművét felvonultató kiállítás. Ez a francia festőművész első tárlata Magyarországon, mely ámulatba ejtő színkavalkáddal ismerteti meg a nagyközönséggel a fauvizmus stílusjegyeit.

 

Művészettörténeti gyorstalpaló

A fauvizmos a fauve-okra, azaz vadakra utal, akik Matisse-hoz hasonlóan a színek szabadabb használatát vették célba. A 20. század elejére jellemző, francia gyökerekkel bíró stílusirányzatot még felismerhető formák jellemzik, azonban a tér kétdimenziós megjelenítés mégis elrugaszkodik a valóságtól: a perspektivikus ábrázolás helyet a tiszta és erős, már-már harsogó színek játéka kölcsönöz térhatást a festményeknek.

 

A gondolatok színe

A kiállítás címválasztása tehát rendkívül találó, hisz Matisse képei is elsősorban a színeken keresztül szólítanak meg bennünket. Ez a típusú játékosság végigvonul a közel hatvan évet felölelő életművén. A színekkel történő játék pedig a fauvizmusban épp úgy jelent játékot a tér és a sík kettőségével, melynek Matisse hangulatos enteriőrjeit is köszönhetjük. Festményeit végig tekintve azt láthatjuk, hogy az ablak visszatérő motívumként jelenik meg életművében: egyszerre jelent összeköttetést és elválasztást a kint és bent között, mellyel a tér újabb rétegeit fedi fel.

 

Jegyvásárlás kényelmesen a Simple alkalmazásban

A Simple alkalmazásban a Jegy szolgáltatás alatt a Kiállítás, múzeum kategóriában találod a Szépművészeti Múzeum kiállításaira megvásárolható belépőjegyeket, így a Matisse-kiállításra szóló jegyeket is itt keresd! Az appos jegyvásárlás előnye, hogy bárhol, bármikor megejtheted, ráadásul villámgyorsan, hisz Simple-fiókba mentett bankkártyáddal akár egy kattintással kifizetheted a vásárlást. Ezt követően a megvásárolt belépőjegyet az alkalmazás Jegyeim menüpontjában találod meg – ezt nem kell kinyomtatnod, hisz a jegyre kattintva megjelenik a vonalkód, amit telefonod kijelzőjén is felmutathatsz belépéskor. Nem fordul elő többé, hogy elkevered vagy otthon felejted a belépőt – telefonod úgyis mindig kéznél van, így jegyeid az alkalmazásban mindig jó kezekben lesznek!

Vásárold meg belépődet a kiállításra sorban állás nélkül!

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: unsplash.com

Forrás:

Henri Matisse – A gondolatok színe


http://enciklopedia.fazekas.hu/tarsmuv/fauvizmus.htm