Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Március 15.

Március 15. programok Budapesten

Március 15-én számos helyen találhattok különleges programokat, így van ez a fővárosban is, ezért célszerű körülnézni. Mi is összegyűjtöttünk nektek néhányat Budapesten belül, amikre érdemes lehet ellátogatni. Ha pedig a tömegközlekedést választanátok az odajutáshoz, vásároljátok meg a jegyeteket vagy bérleteteket online a Simple applikáció Mobiljegy szolgáltatásával, hiszen így kényelmesen otthonról megtehetitek sorban állás helyett.

 

Ünnepi programok

Ha követnétek a hagyományokat, részt vehettek a Nemzeti Múzeum kertjében, illetve a Kossuth téren tartott díszünnepségeken. A program az utóbbi helyszínen kezdődik ünnepélyes zászlófelvonással, majd a huszármenet indulásával a Nemzeti Múzeum felé. Ez a különleges felvonulás a legkisebbek számára is igazán nagy élmény lehet és sokat tanulhatnak hagyományainkról is. A Múzeum Kertbe érve a megemlékezésre és az ünnepi beszédekre kerül sor, amit egész napos családi és gyermekprogramok követnek a múzeumban, melyek szinte mindegyike ingyenes. A nagy érdeklődésre való tekintettel előfordulhat, hogy a belépés regisztrációhoz kötött.

Ezen az ünnepnapon számos más budapesti múzeum látogatása is ingyenes, ilyen például a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vagy a Terror Háza és még sok más. Érdemes közvetlenül az esemény előtt tájékozódni a pontos listáról. Emellett a Várban található Budapesti Történeti Múzeumban és a Várkert bazárban is találunk programokat egész napra. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk ezeket a helyszíneket, hiszen számos izgalmas bemutató, tárlatvezetés és ismeretterjesztő előadás mellett még kézműves foglalkozásokkal is készülnek a szervezők. A Várban pedig ezek mellett három helyszínen is várnak titeket, a Szent István szobornál színházi előadásokkal és koncertekkel, a Hadik szobornál táncos-zenés műsorokkal, a Dísz téren pedig különleges kiállításokkal és bemutatókkal szoktak készülni. Mindemellett pedig egész napos kirakodóvásár és színes forgatag is vár rátok.

 

Parlamenti látogatás

Az ingyenes látogatható helyszínek között minden évben megtalálható az Országház is, ami minden évben hatalmas érdeklődésnek örvend, hiszen, mind a Díszlépcsőház, a Kupolacsarnok és a Szent Korona is megtekinthető. Ha a Parlamentbe szeretnétek ellátogatni mindenképpen ajánljuk, hogy korán érkezzetek, hiszen a hatalmas népszerűség miatt általában hosszú sorok alakulnak ki.

Számos más helyszínen, kerületeként is találtok megemlékezéseket és egyedi gyermek vagy családi programokat, hiszen ez hazánk és Budapest számára is egy igazán fontos nemzeti ünnep. Nektek pedig azt ajánljuk éljetek ezekkel a szuper lehetőségekkel, pattanjatok buszra vagy metróra és kapcsolódjatok ki.


A kép illusztráció. A borítókép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/programok/tele-lesz-budapest-jobbnal-jobb-programokkal-marcius-15-en/

https://funzine.hu/hu/programok-marcius-15-en/