Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Már a célegyenesben vagy! – Tippek érettségizőknek

A strapás és hosszadalmas felkészülést követően légy büszke magadra, életed egyik legfontosabb időszaka előtt állsz.

Most, hogy minden tudást magadba szippantottál, próbáld meg lelki nyugalmadra és egészségedre fordítani figyelmedet: tippjeinkkel segíteni szeretnénk, hogy kiegyensúlyozottabban élhesd meg ezeket a napokat, hiszen így koncentrálni is könnyebb lesz.

Juss el biztonságosan az érettségire, vásárold meg a közlekedési jegyeket és bérleteket a Simple alkalmazással. A részletekért olvass tovább.

Elég a tanulásból, pihenj inkább!

Nem érdemes az utolsó perceket is tanulással tölteni. Mivel az új információnak nincs ideje leülepedni, valódi tudást ezzel úgyse fogsz szerezni, inkább csak összezavarod magad. Te már megtettél minden tőled telhetőt, itt az ideje, hogy eltedd a könyvet, és pihenj egy kicsit. Próbálj meg minél korábban lefeküdni aludni. Teljesen normális, ha a megszokottnál jobban kattog az agyad, de hidd el, a kipihentséged meghozza a gyümölcsét: sokkal jobban tudsz majd koncentrálni, mint egy átvirrasztott éjszaka után.

Érkezz meg időben és biztonságban!

Ha a tömegközlekedést kell választanod, a jegyeket és bérleteket előre meg kell venned. Ezt nagyon fontos észben tartanod, mert a buszvezetőnél biztonsági okok miatt nem lesz lehetőséged a jegyváltásra. A jegyeket könnyen megvásárolhatod a mobilod segítségével: a Simple alkalmazásban BKK napijegyek, félhavi bérletek, Volánbusz jegyek és helyközi bérletek széles kínálatából válogathatsz. Tájékozódj az iskola honlapjáról, hogy pontosan mikorra kell megérkezned a helyszínre, és ez alapján tervezd meg a reggeledet – mivel jegyeidet, bérleteidet már a mobilodban tudhatod, emiatt szerencsére nem kell az utolsó pillanatban rohangálnod. A biztonság kedvéért mindenképp nézd meg, hogy történt-e változás a menetrendben.

Ne kapkodj, készíts össze mindent előre!

Töriatlasz, függvénytáblázat, körző, vonalzó, szögmérő, számológép, nyelvek esetén szótár és a biztonság kedvéért pár pót toll. Legyen minden összekészítve, és még előző este gondold át, milyen eszközökre lesz másnap szükséged. Reggel így sokkal zökkenőmentesebben fog menni a készülődés, főleg, ha BKK vagy Volán jegyed, illetve bérleted is már a mobilodban van. Ne feledkezz meg a reggeliről, és csomagolj magadnak egy kis nasit a későbbiekre is: ne csak cukorral tömd magad, a kitartó munkához szénhidrátra is szükséged van. Csoki mellett vigyél magaddal zabkekszet, de a gyümölcs is jó ötlet, illetve a megfelelő folyadékbevitel is nagyon fontos!

Utazz előre képzeletben!

Most nagyon távolinak tűnhet ennek az időszaknak a vége, de hidd el, amint belevágsz, a napok csak úgy repülni fognak. Ha nagyon rágörcsölnél, próbáld meg elképzelni magadat az utolsó érettségi vizsgád után. Megkönnyebbülést fogsz érezni? Az biztos, hogy örömöt is – gondolkodj pozitívan, és lásd magad boldogan a jövőben. Ez erőt és motivációt fog adni ahhoz, hogy minél jobban teljesíts. Azt is elképzelheted, mekkora büszkeséggel fogsz rápillantani érettségi bizonyítványodra, arra gondolva, „megcsináltam” – mert meg is fogod!

Találd meg, mi kapcsol ki a legjobban!

Mint említettük, az érettségi előtti utolsó napon már nem érdemes tanulni, sőt a vizsgákat követő délutánokon is jobban teszed, ha valami mással kötöd le magad. Mondjuk dőlj le, és hallgasd meg kedvenc lejátszási listádat. A zene segíthet kicsit kiszakadni a valóságból. Ha ennél egy fokkal aktívabb tevékenységre vágysz, vegyél a kezedbe egy színezőfüzetet, vagy egyszerűen csak rajzolgass színes formákat. Az aprólékos munkával elterelheted a gondolataidat, és könnyen relaxációs állapotba kerülhetsz. A felgyülemlett stresszt edzéssel vezetheted le a legjobban. Az interneten csomó otthon is elvégezhető gyakorlatot találsz.

Sok-sok kitartást és szuper eredményeket kíván a Simple csapata!