Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Lejárt okmányok

Lejárt igazolványodat megújítottad már?

A lejárt igazolványok meghosszabbított érvényessége június 30-án lejár. Ne halogasd tovább, inkább ellenőrizd minél előbb, szükséges-e megújítanod valamelyik okmányodat – nehogy a villamoson az ellenőrnek kelljen figyelmeztetnie, hogy a bérletedhez kapcsolt személyi- vagy diákigazolvány már érvényességét vesztette. Jó hír, hogy a határidő közelsége miatt a kijelölt kormányablakok hétvégeken is nyitva tartanak júniusban.

 

Utazáshoz szükséges igazolványok

A BKK járatain a napijegyek és bérletek is igazolványhoz kötöttek, a diákkedvezmény igénybe vételekor pedig értelemszerűen a diákigazolvány felmutatásával együtt érvényes a bérletünk. Ahogy a papíralapú bérletek esetén is, úgy a mobiljegy vásárláskor is igazolványszámunkat kell a bérlethez rendelni. Utóbbi esetben annyiból egyszerűbb a dolgunk, hogy a Simple alkalmazásban mobiljegy vásárláskor nem kell újra és újra megadnunk ezt az azonosítót, hisz az alkalmazás megjegyzi a számsort. Utazáskor azonban ugyanúgy magunknál kell tartanunk az igazolványunkat, hogy kérés esetén fel tudjuk mutatni bérletünkkel együtt.

 

Így vásárolj BKK mobiljegyet és bérletet a Simple alkalmazásban

Lépj be a Simple alkalmazásba, és keresd meg a BKK Mobiljegy szolgáltatás menüpontját. Ide belépve fővárosi bérleteken és napijegyeken túl vonaljegyeket és időalapú jegyeket (30 és 90 perces jegyeket) tudsz vásárolni. Bökj az „Új jegy vásárlása” gombra, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket. Ahol szükséges, állítsd be az érvényességi idő kezdetét – ha ezt nem teszed meg, mobiljegyed a vásárlástól számított 2 perc elteltével válik érvényessé –, és add meg igazolványszámodat. A fizetéshez használd az alkalmazásba mentett bankkártyádat – mobiljegyedet így pillanatok alatt magadnál tudhatod.

 

Így mutasd fel érvényes mobiljegyedet vagy bérletedet

Elsőajtós felszállásnál hívd elő az alkalmazásban mobiljegyedet, és használd a „Kódbeolvasás feszálláshoz” funkciót. Olvasd be telefonod kamerájával a jegyérvényesítő készüléken vagy a járművön található QR-kódot, majd a képernyőn megjelenő animációt mutasd fel a sofőrnek.

Metrómegállóban a „Metróra szállok” opciót is választhatod. Ilyenkor nem kell beolvasnod a kódot, hiszen az app a GPS-helymeghatározás segítségével beazonosítja a közeli megállókat: válaszd ki a listából, hogy hol fogsz felszállni – a gyakran használt megállókat pedig jelöld meg kedvencnek, így gyorsabban eléred őket legközelebb. A képernyőn megjelenő animációt mutasd fel az ellenőrző személyzetnek a metró bejáratánál.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://bkk.hu/hirek/2022/06/fontos-hatarido-jar-le-junius-vegen.7660/