Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Legnépszerűbb alkalmazáskategóriák napi 4 órában

Egy 2020-as világszintű felmérés szerint egy nap majdnem 4 órát töltünk átlagosan a mobilunk képernyője előtt – Te hogy állsz ehhez az átlaghoz képest?

Simple tipp: Ha érdekel, keresd meg a képernyőidőre vonatkozó információt az okostelefonodon.

 

Addig is bemutatjuk, hogy mégis mivel töltünk ennyi időt, melyek a legtöbbet használt alkalmazáskategóriák a statisztika szerint.

A vezető pozícióban a chateléshez és közösségi médiához köthető appok állnak (a megkérdezettek 89%-a használ ilyen alkalmazást). Nem szeretnénk semmiről se lemaradni, mobilunk pedig lehetővé teszi, hogy bárhol, bármikor bekapcsolódjunk egy beszélgetésbe.

A következő kategóriában találjuk az online vásárláshoz köthető alkalmazásokat (66%). Szeretjük a praktikus és kényelmes megoldásokat – ilyenek például a térképes, navigációs appok is, melyeket szintén gyakran használunk a telefonunkon (65%).

A hasznos funkciók után a kikapcsolódásról se feledkezzünk meg: általában videós tartalommegosztó appokat használunk szórakozás céljából (65%), de népszerűek a zene-streamelő alkalmazások (52%) és a telefonos játékok is (47%).

Egyre többen térnek át a mobilbankolásra (35%). A telefonunk a legkülönbözőbb helyzetekben is a rendelkezésünkre áll: még edzéseink nyomon követésében és a diétánk betartásában is segítenek a fitness appok (26%).

Végül, de nem utolsósorban a randiappokat (11%) említi a statisztika.

Amikor éppen nem unaloműzésből pörgetjük a hírfolyamunkat, rengeteg hasznos dologra használjuk telefonunkat. Nem is tudjuk elképzelni, mi lenne, ha hirtelen elvágnának minket ezektől a szolgáltatásoktól: meg kellene oldanunk a közlekedést GPS nélkül, illetve a pénzügyek számon tartását mobilbank appok nélkül.

Ha baleset történik a telefonnal, vagy ellopják, a nagy bosszúságban mégis megkönnyebbülést jelent, ha rögtön tudod, hogy hova fordulj megoldásért. A Simple legújabb szolgáltatása, a mobiltelefonra köthető Készülékbiztosítás pont egy ilyen helyzetben jöhet jól: a képernyőtörés javításához a biztosító intézi a készülék szállítását és szervizelését, lopás esetén pedig cserekészüléket kínál.

Ha számodra is fontos a telefonod védelme, a készülékbiztosítást a Simple appban tudod megkötni, a választható csomagokról (Alap és Extra csomag) is itt találsz részletes leírást.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com
Forrás:
https://datareportal.com/reports/digital-2020-global-digital-overview