Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Kutyabarát strandok

Kutyabarát fürdőhelyek: 3 strand, ahol az ebek is megmártózhatnak

A kutyabarát strandoknak hála kis kedvencünk is velünk tarhat a nyaralásra – nem kell többé azon aggódnod, hogy mit csinálhat a panzióba adott vagy ismerősökre bízott kutyus, hisz a strandolás nyújtotta élményt együtt is átélhetitek.

 

Balatonföldvári kutyastrand

A balatoni nyár a kutyáknak is jár – Földváron pedig minden adott ahhoz, hogy a négylábú barátok is kellemes időt tölthessenek a tó partján. A kutyastrand egy 2500 négyzetméteres füves terület, ahol bőven van tér szaladgálni, játszani. Amikor pedig kicsit elég a napsütésből, a hűsölést árnyékot adó fák biztosítják, a part tisztaságért pedig külön kutyáknak kialakított illemhely felel. Ami pedig a pancsolást illeti, a kutyák vízbe ereszkedését egy rámpa is segíti. Mivel a part közelében alacsony a vízszint, az ebek és gazdáik biztonságosan játszhatnak.

 

Tiszafüredi Mancsos pancsoló

A tiszafüredi szabadstrand szomszédságában fekszik a Tisza-tó első és egyetlen, kifejezetten kutyák számára kialakított partszakasza. Mivel a strand egy öbölben helyezkedik el, a víz sekély és hullámzástól mentes, ráadásul itt vízijárművek se zavarják meg a nyugalmat – a kutyák bátran úszkálhatnak kedvükre. A több mint 150 méter hosszú partszakaszon a félénkebb kutyáknak is van lehetőségük elvonulni, így mindenkinek van hely játszani és pihenni is. Ha pedig a gazdik is újra töltenék energiájukat, jó hír, hogy a közeli szabadstrand büféjéből pedig még lángos is beszerezhető.

 

Kőszegi kutyastrand

Vas megye első kutyás vízpartja 2019-ben nyílt meg Kőszegen, az Abért-tó partján. Egy közel 2400 négyzetméteres területről van szó, melyet kerítés határol, és a vízben is egybefüggő bójasor jelöli határait, hogy a kutyusok mindig biztonságban és zavartalanul lubickolhassanak. A parton egy agility pálya is helyet kapott, így ha a vizes élmények nem is, az akadályokkal való megküzdés biztosan lefárasztja az ebeket.

 

Simple tipp: Remek kihívás a csomagokon kívül még a kutyát is elhelyezni az autóban. Aztán amint a család is elhelyezkedett, mindenki csak az indulást várja. Ha a Simple alkalmazásban veszed meg az autópálya-matricát, te is pikkpakk készen állsz és nem kell felesleges megállókat sem ejtened – fizess egy kattintással, és indulhattok is a sztrádára.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://welovebalaton.hu/hely/balatonfoldvari-kutyastrand

https://welovetiszato.hu/tisza-to-latnivalok/mancsos-pancsolo-kutyastrand-tiszafured

https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/hivatalosan-is-megnyilt-a-koszegi-kutyastrand/

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2019/08/05/vas-megye-kutyastrand-abert-to/