Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Közlekedés közben is kulturáltan

Közlekedés közben is maradj kulturált!

A közlekedés mindennapjaink részét képezi, éppen ezért fontos, hogy az utakat átjáró stressz csökkentését vegyük mi is célba. A közlekedési kultúrát ugyanis a legtöbben* kiábrándítónak értékeljük, mely hátterében a sofőrök idegessége és frusztráltsága áll. A megoldást az autóvezetők türelme és empátiája jelentené, illetve az, ha mindannyian elkezdenénk jobban odafigyelni egymásra.

 

Tervezz előre!

Az idő nagy úr, amire mindig csak akkor döbbenünk rá, amikor a hiányát érezzük. A legrosszabb, amikor eleve késésben indulsz el, aztán egy forgalmi dugó pedig végképp keresztül húzza a számításaidat. Ilyenkor jön az idegesség és a kapkodás, melyek a rossz döntések és a figyelmetlenség melegágya. Mondani persze könnyű, de mégis szeretnénk kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos része az utazásnak a tervezés: megtervezni, hogy mennyi idő alatt érsz oda, és hogy mennyi időt hagyj erre rá a váratlan helyzetekre is felkészülve. A navigációs appok a tervezésben segítségedre lehetnek.

 

Vedd fel a ritmust!

A városokban, vagy frekventált autópálya szakaszokon a sűrű forgalom talán az egyik legnagyobb nehézség. Ilyenkor fokozottan figyelned kell a körülötted autózókra, és a kapkodást kerülve kiszámítható viselkedéssel kell részt venned a közlekedésben. Gondold át, merre tartasz, mi lesz a következő lépésed, és ezt jelezd is a többieknek! Ha mindenki ennek megfelelően cselekszik, sokkal könnyebb lesz sofőrként együtt gondolkodnotok.

 

Hagyd az autón kívül a problémákat!

Próbáld meg elfelejteni a mindennapi gondokat, foglald le valahogy a hátsó üléssoron viaskodó gyerekeket, a telefonodat pedig állítsd „ne zavarj” üzemmódba. Csökkentsd a zavaró tényezőket, hogy a volán mögött semmi ne foglalja le a gondolataidat, így teljes figyelmeddel a vezetésre tudsz majd koncentrálni! A Simple Gépjármű-asszisztencia is a gondmentes utazást segíti, hiszen nem kell azon aggódnod, mi lesz, ha valami baj történik útközben az autóval. A biztosítást a Simple appban csupán néhány kattintással megkötheted. Így, mikor a későbbiekben például kerékcserére, akkumulátor töltésre vagy műszaki hiba javítására lenne szükséged, az autómentést az alkalmazásból kezdeményezheted.

 

*A kitöltők 45%-a vélekedett így az OTP Mobil megbízásából készített Pulzus 2021-es reprezentatív kutatásban.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: Pulzus kutatás

https://www.goodhousekeeping.com/uk/consumer-advice/a532336/how-to-stay-calm-behind-the-wheel/