Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Közlekedés BKK Mobiljeggyel

Közlekedés Budapesten? A BKK Mobiljeggyel egyszerű!

A közlekedés egyelőre ismeretlen számodra Budapesten? Meglátod majd, amint belerázódsz az új suliba, a város térképét is kívülről fújod majd! Ha már a kezdetektől úgy buszoznál, metróznál és villamosoznál, mint a profik, használd a Simple alkalmazás BKK Mobiljegy szolgáltatását: így megspórolhatod a sorban állást a jegyautomatáknál, és a papíralapú jegyek tárolásával se kell bíbelődnöd. Cikkünkben most megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket – ismerkedj meg a Mobiljegy működésével, míg töltődik az alkalmazás a mobilodra! 

 

Megismerkedek a Simple BKK Mobiljegy szolgáltatásával

Hogyan tudom megvásárolni jegyemet vagy bérletemet az alkalmazásban? 

Nyisd meg a Simple appot, és válaszd a „BKK Mobiljegy” csempét! Kattints az „Új jegy vásárlása” gombra, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket! A vonaljegyeket és az időalapú (30 és 90 perces) jegyeket a „Jegyek eseti utazáshoz” kategóriában találod. A „Napijegyek” kategória a budapesti 24 és 72 órás jegyeket, valamint a Budapest-hetijegyet rejti. Az alkalmazásban a félhavi, havi és többhavi bérleteket is megtalálod, és természetesen a különböző kedvezményeket is igénybe veheted. Ahol szükséges, állítsd be az érvényeségi idő kezdetét, illetve add meg igazolványszámodat! Miután leellenőrizted, hogy minden adat stimmel, bankkártyáddal fizetheted ki a terméket: használd az alkalmazásban elmentett kártyádat és fizess egy kattintással! 

 

Hogyan mutathatom fel az érvényes mobiljegyet vagy bérletet? 

Elsőajtós felszállásnál kódbeolvasással* tudod érvényesíteni a jegyedet: ehhez nyisd meg az alkalmazást, kattints mobiljegyedre, és válaszd a „Kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót! Irányítsd mobilod kameráját a jegyérvényesítő készüléken vagy a járművön található QR-kódra, majd mutasd fel a sofőrnek a telefon képernyőjén megjelenő animációt! 

Metrózáskor választhatod a „Metróra szállok” opciót is. Ilyenkor nincs szükség kódbeolvasásra, mivel az alkalmazás a GPS-helymeghatározás segítségével beazonosítja a közeli metrómegállókat: válaszd ki a listából, hogy hol fogsz felszállni, majd a képernyőn megjelenő animációt mutasd fel az ellenőrző személyzetnek a metró bejáratánál. A gyakran használt megállókat kedvencnek is jelölheted, így gyorsabban eléred őket legközelebb. 

Amennyiben menet közben ellenőrizne a járművön, mobiljegyedre kattintva a „Felmutatás az ellenőrnek” opciót válaszd. Ilyenkor megjelenik mobiljegyed egyedi kódja: mutasd fel a kódot az ellenőrnek, hogy be tudja olvasni saját készülékével! Ne feledd, hogy amennyiben igazolványszámot is hozzá kellett rendelned vásárláskor a mobiljegyhez, akkor a termék csak az igazolvány felmutatásával együtt érvényes. 

 

*A kód leolvasásához aktív internetkapcsolatra lesz szükséged.