Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Korcsolyapályák országszerte

Korcsolyapályák országszerte: jéglabirintus és jégdiszkó vár!

A korcsolyapályák sorra nyitják meg kapuikat, így végre nagyot dobban a téli sportok kedvelőinek szíve, mi pedig ennek örömére összegyűjtöttünk szuper korizási lehetőségeket az ország legkülönbözőbb tájairól.


Simple tipp: Vedd meg az autópálya-matricát a Simple appban, és a koriélmény mellett még akár meg is nyerheted havi nyereményeink, a három darab Xbox Series S játékkonzol egyikét, vagy a főnyereményt, 2.222.222 forintot bankkártyán! A játék további információiról ITT tájékozódhatsz!


 

Klasszikusok országszerte

Pécsett, az idén 40 éve üzemelő műjégpályán hétfő kivételével a hét minden napján korizhatunk. Ez egy nyitott korcsolyapálya, melynek méretei nem túl kiemelkedőek, a helyiek mégis nagyon kedvelik, és amolyan bevett találkozóhelyként tekintenek rá ebben az időszakban. Sopronban is megnyílt a koripálya: az előszezonban szombaton és vasárnap egész nap, szerdán és pénteken pedig délutánonként csúszkálhatunk a fedett pályán. Tartsuk észben, hogy időnként jégkorongtornákat is rendeznek, ami miatt a közönségjég idősávjai változhatnak.

A Győri Jégsport Központ szintén egy fedett pálya. Itt hétköznaponként koradélutánig, péntektől vasárnapig pedig egészen estig suhanhatunk a jégen. Hogy pontosan mikor indulnak a turnusok, arról a honlapon találsz bővebb leírást. A győri adventi vásár ikonikus elemét, a szabadtéri, Dunakapu téri pályát is tervezik felállítani, ám egyelőre bizonytalan, hogy mikortól fogadja majd a sportolni vágyókat. A Nyíregyházi Városi Jégpálya viszont már javában üzemel. Hétfőtől péntekig este, szombat-vasárnap pedig egész nap indulnak turnusok.

A budapesti Városligeti Műjégpálya is megnyitott már és várja a korcsolyázni vágyókat. Legyél Te is az elsők között, aki kipróbálja a közkedvelt helyet.

 

Ha még különlegesebb élményre vágysz

Unod már a körbe-körbe siklást? Ajánljuk figyelmedbe az ország legkülönlegesebb koripályáját, a Csepeli Jégparkot. A klasszikus, négyszögletes alakú műjégpályát itt egy jégfolyosóval kapcsolták össze: ha elég volt a jól megszokott keringésből, rákanyarodhatunk a folyosó kacskaringós útvonalára, ahol mesébe illően kivilágított fák között suhanhatunk. A pálya hétköznaponként csak délután üzemel, hétvégén, ünnepnapokon és a téli szünetben viszont egész nap elérhető.

Hasonló élményt kínál a budaörsi Jéglabirintus is: itt maga a pálya fedett, viszont a jégfolyosón közlekedve kicsusszanhatunk a szabad levegőre. A fedett pályán minden nap tartanak edzéseket, hétvégi estéken pedig jégdiszkó is szokott lenni, a közönségjég időpontja így ezeknek a függvényében mindig változhat. A Jéglabirintus ezektől függetlenül a hét minden napján reggeltől estig üzemel.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://www.idokep.hu/hirek/indul-a-korcsolyaszezon

https://www.bama.hu/vezeto-hirek/negyven-eve-mukodik-a-pecsi-mujegpalya-galeria-4204634/

http://www.sopjeg.hu/index.php?p=1

https://gyorietohc.hu/oktober-30-an-indul-a-gyori-korcsolyaszezon/?fbclid=IwAR36m3hLS4n3KJ_8prz28QomLl94BmDZcqOA1dBEtp9cSgUf7UVqPyBSWy0

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/indul-a-koriszezon-gyorben-nyit-a-jegsport-kozpont-es-korcsolyapalya-epul-a-dunakapu-teren-10382284/

https://jegpalya.nyiregyhazisc.hu/2021/11/12/korcsolyakat-fel-penteken-nyit-a-jegpalya/

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-csepel-jegpalya.html

http://newice.hu/nyitva-tartas/