Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Könyveken keresztül bárhova utazhatunk képzeletben

Akár téli hideg fagyasztja meg az életet, akár a nyár tombol, egy jó könyv időjárástól függetlenül remekül szórakoztat. A Bookline kínálatának köszönhetően mellőzheted az unalmat, hiszen a repertoárban a fontos újdonságokat és a népszerű kiadványokat is megtalálod. Ráadásként a Simple appból könnyen és egyszerűen beszerezheted a kikapcsolódást nyújtó olvasmányokat!

 

Laurie R. King: Rejtély a Riviérán

Izgalmas történettel indul a Sherlock Holmes és Mary Russel nyomoz című sorozat, hiszen a Rejtély a Riviéránban Laurie R. King a csaknem egy évszázaddal ezelőtti Monte-Carlóba kalauzol minket. A nyomozópáros azonban nem élvezheti hosszú ideig gondtalanul a szikrázó napsütést, rövid időn belül egy megoldatlan bűnténnyel találják szembe magukat a festői környezetben. Mégis mit keres egy gazdag és csodás életet élő amerikai házaspár korábbi házvezetőjének, a nappalijában egy fiatalember holtteste? Persze rögtön más megvilágításba kerül a sztori, ha megismerjük, hogy a nő már Angliából is gyilkosság vádja miatt menekült el – és ezt a nyomozók is tudják. A felderítést nehezíti, hogy Monte-Carlo veszélyes nagymenői megakadályozzák a kutakodást.

 

Karády Anna: A füredi lány

Ahogyan egy elsőkönyves szerzőhöz illik, Karády Anna erősen indítja az írói pályafutását, miután tanulmányait, kutatásait és gondolkodásmódját ötvözve lebilincselően érdekes történetet önt szavakba A füredi lány című regényben. A sztori szerint a 21. században élő jogászlány, Almássy Anna akaratán kívül 1763-ba ugrik vissza. Nincs választása, be kell illeszkednie egy olyan környezetbe, amelyben éhínség és pestis pusztít. Ráadásul pellengér, illetve máglya büntet, miközben hírből sem hallani demokráciáról és jogokról, mert a földesúré a korlátlan hatalom. Persze ebben az ijesztő világban sem kerülhetik el egymást azok, akik minden különbség ellenére egymásnak teremtettek, így Anna megismerkedik az Orosz Mihály nevű fiatal földesúrral. Képes lehet szerelmük áthidalni két világot, két kort?

 

Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője

Januárban volt ötven éve annak, hogy Coco Chanel, a divat nagyasszonya elhunyt, ám a már életében is ikonikus divattervező továbbra is foglalkoztatja az utódokat. Pamela Binnings Ewen például elképesztően sok időt töltött kutatással, hogy a Párizs királynője című, sokszorosan méltatott könyvben életre keltse Chanel varázslatos, ám egyúttal ellentmondásos személyiségét és élettörténetét. A korábban jogászként dolgozó író az időtlen eleganciát, az elszántságának, kitartásának és tehetségének köszönhetően mélyből a csúcsra jutó legendát mutat be, ahogy mások talán még sosem.


Forrás: bookline.hu
Borítókép: shutterstock.com