Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Könyvek arra az időre, míg várjuk az igazi tavaszt

Könyvek arra az időre, míg megérkezik az igazi tavasz

Nemcsak a langymeleg tavaszi-nyári napsütés, hanem egy-egy remek könyv is igazán megdobogtathatja a szívedet. A Bookline kínálatában bőven találsz izgalmas, kalandos, szórakoztató vagy éppen elgondolkodtató alkotásokat, míg a Simple appon keresztül pillanatok alatt meg is rendelheted a gondosan kiválasztott könyveket. Mutatunk egy kis ízelítőt három olyan történetről, amelyek kiszakítanak a mindennapok körforgásából.

 

Paulo Coelho: Az íjász

Bár még csak két évtized telt el a 21. századból, már most a legnagyobb hatású írók között emlegethetjük a brazil Paulo Coelhót, aki csak úgy elárasztja mesterműveivel a világot. Legújabb magyar nyelven megjelent könyve Az íjász címet viseli, és egy azon történetek sorában, amelyek érdekes világba repítenek el.

A főhős, a Tetsuya nevű íjász már visszavonult, ám egy erős, elszánt, az íjjal jól bánó, ám az élet útjain még tapasztalatlan ifjú megkeresésekor újra aktivizálja magát. A bölcs fiatalnak szánt tanításain keresztül magvas gondolatokkal, életigazságokkal találkozhatsz, amelyekből a hétköznapokban is bőven erőt meríthetsz.

 

Charlotte Brontë: Jane Eyre

A Bookline elhozza a könyvvilág újdonságait, ám az írók birodalmának klasszikusait is, ezért vesszük most mi is elő Charlotte Brontë leghíresebb regényét. A Jane Eyre legalább annyit mesél a szerzőről, mint a korról, hiszen az írónő életrajzi elemeivel tűzdelt a történet, amelyben a szegény árva lány élete bontakozik ki.

Koplalás és fagyoskodás, érzelmileg is rideg környezet jut neki gyermekkorában, ám felnőttként tanítónő lesz, a szívében sokkal több szeretettel, mint amennyit valaha is kapott. Ebből azonban nemcsak neveltjeinek jut, hanem Mr. Rochesternek is, ám Jane Eyre élete nem arról szól, hogy bármit is könnyen kapna meg. A boldogságot sem.

 

Jón Kalman Stefánsson: Ásta

A Jane Eyre-nál újabb, ám azért jócskán a múltban játszódó történetet vázol az izlandi író, Jón Kalman Stefánsson.

Elvben megérkezett a boldogság Sigvaldi és Helga életébe az 1950-es években, hiszen megszületett kislányuk, Ásta. Az ást szó szeretetet jelent, így joggal gondolják a szülők, hogy kislányuknak csodás lesz az élete, hiszen szeretetben fogant és szeretetteljes nevelés is vár rá. Csakhogy elillan a remény, amikor Helga elhagyja férjét és lányait. Ásta nevelőanyához kerül, így nő fel, majd a szilaj természetét úgy zaboláznák meg, hogy egy nyárra egy tanyára küldik. Ott pedig rátalál a szerelem…


Forrás: bookline.hu
A kép csak illusztráció. Forrás: shutterstock.com