Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Kombinált közlekedéssel könnyebb az élet, de a felelősség mindig a tiéd!

Reméljük hamarosan érkezik a jó idő, ha te is úgy érzed, hogy előkapnád a garázsban porosodó kerékpárt? A Simple kutatása szerint az emberek közel fele munkába járáshoz ugyan a tömegközlekedést részesíti előnyben, negyedük autózik, ötödük viszont valamilyen mikromobilitási eszközt vesz igénybe. Ez az arány a szabadidő eltöltése során pedig még magasabb, a válaszadók 34 százaléka ilyenkor kerékpárt, rollert vagy ezek elektromos változatait választja közlekedési eszközül.

 

Az Simple több mint 1000 fő megkérdezésével készült felméréséből az is kiderült, hogy a Budapesten élők között vannak a legtöbben (64%), akik munkába járáshoz a tömegközlekedési eszközt választják. A férfiak nagyobb arányban használnak mind autót (40%), mind kerékpárt (16%) a hétköznapokon, a nők inkább tömegközlekednek (43%) vagy gyalogolnak (25%). A felmérés arra is kitért, hogy hétvégente vajon többször kerülnek-e elő a kerékpárok és a rollerek: úgy tűnik igen, legalábbis a válaszadók harmada szerint. Nem csoda, hogy az emberek közel 60 százaléka rendelkezik is megfelelő mikromobilitási eszközzel.

 

A válaszadók 59 százaléka rollerrel, kerékpárral, esetleg mindkettővel rendelkezik, 88 százalékuknak 200 ezer forint érték alatti eszköze van. További 6 százalék mondta azt, hogy bár jelenleg nincsen se rollerje, se kerékpárja, de tervezi ezek beszerzését. Ami azért is lehet jó választás, mert minél nyitottabbak vagyunk a számunkra elérhető közlekedési opciók tekintetében annál nagyobb eséllyel tudunk költség és időhatékonyak lenni. Lokációnktól és uticélunktól függően más-más eszközök igénybevétele, illetve különböző közlekedési formák kombinációja lehet a legoptimálisabb. Miért ülnél autóba, ha a közeli közértbe biciklivel és rollerrel is könnyen odaérsz?

 

 

Felelősségbiztosítás rollerre, kerékpárra?

Azonban bármilyen alternatívában is gondolkodsz a felelősségteljes közlekedés kell, hogy a cél maradjon mindig, amihez az is hozzátartozik, hogy választott eszközöd esetében érvényes biztosítás véd téged és a közlekedés többi résztvevőjét is. Bár a Simple felmérésében részt vevő, kerékpárral és rollerrel rendelkező válaszadók 77 százaléka nem okozott és nem is szenvedett még kárt közlekedés során, 16 százalékukat már érte sérülés, 6 százalékuknak pedig rongálódott meg közlekedési eszköze, míg 1 százalék okozott kárt másnak is.

 

Balesetek bármikor és bárkivel előfordulhatnak, senki nem tervezi őket előre, legyünk bármilyen körültekintőek. Ezek aztán rosszabb esetben személyi sérüléssel és anyagi kárral is járhatnak. Hogy ilyen esetben legyen, aki megtéríti a kárunkat, már kerékpárunk beszerzésénél, vagy akár a későbbiekben fontolóra kell venni a biztosításkötést. A Simple alkalmazáson keresztül kedvezményesen nyílik lehetőség a hello Bringás biztosítások megkötésére

– mondta Benyó Péter, a Simple alkalmazást fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil ügyvezetője.

 

Szóval, ha okosan közlekednél, bátran válts két kerékre néha, de ha felelősségteljes is szeretnél lenni, már a vásárlás napján köss hello Bringás biztosítást a Simple appban a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében. Ne feledd, a Simple alkalmazáson keresztül most 5% kedvezménnyel teheteted ezt meg.


A reprezentatív kutatást az OTP Mobil Kft. megbízásából a Magyar Target-Pulzus Média Kutató Kft. végezte, célcsoport: 18 év feletti magyar lakosság,
adatgyűjtési időszak: 2022.12.13-12.18., a kutatás elemszáma: 1008 db.

A borítókép csak illusztráció. 
A kép forrása: pexels.com