Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Kicsit drágulnak a matricák, bővül az úthálózat, és lesz pótdíjfizetési amnesztia

Keresztül-kasul szántod az ország sztrádáit évközben, vagy csak egy-egy megye útszakaszait használod, de azokat rendszeresen?

Ha kocsidra így is, úgy is megvennéd az éves matricát, miért nem tudod le már decemberben az ügyet, hogy később, az ünnepi forgatagban legalább eggyel kevesebb elintéznivalód legyen?

 • Magyarország fizetős útszakaszainak hossza a következő évben is bővül, illetve a díjszabás is változika 2021-es évre vonatkozóan (lásd lenti táblázatunkat). Legutóbb az M4-es autópálya keleti része (a 47-es főút és az országhatár között található, közel 30 kilométer) vált teljessé az újonnan átadott szakasszal, így az kapcsolatot biztosít a román határ eléréséhez.
 • A már meglévő, 2020-as évre vásárolt matricák 2021. január 31-ig érvényesek. Az év végi hajrából fellélegezve nehogy pont a matrica megújításáról feledkezz meg! Tudd inkább minél hamarabb magadnál – ha telefonodon vásárolod meg, matricád egész évben kéznél lesz, így érvényességi idejét is könnyebben ellenőrizheted majd. 
 • Autópálya-matricádat bárhol megveheted a Simple alkalmazással, a fizetést pedig bankkártyáddal intézheted. Töltsd le az appot, és regisztrálj, vagy ha ezt korábban már mind megtetted, csak nyisd meg, és lépj az „e-Matrica” menüpontba. Add meg járműved adatait, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt tételt. 
 • A vásárlásról elektronikus számlát is kérhetsz. Ne feledd, hogy az elővételben vásárolt éves megyei, valamint éves országos autópálya-matricák érvényessége 2021. január 1-től indul.  Új matricáddal egészen a rákövetkező év, vagyis 2022. január 31-ig szelheted az autópályákat.
 • A vásárlást bankkártyáddal fizetheted ki. A kártyainformációkat el is mentheted Simple-fiókodba, ha korábban még nem tetted. Így legközelebb tényleg csak a mobilodat kell kézbe venned, ha a Simple appal szeretnél vásárolni, hisz bankkártyádat már az alkalmazás tárolja.* 

Éld át Te is a Simple-életérzést, gondolkodj előre, és vedd könnyedén az akadályokat – ha velünk tartasz, most még nyerhetsz is! Vásárold meg éves pályamatricádat most a Simple alkalmazással, és szállj ringbe a fődíjért, a Hyundai i20-ért.

* Bankkártyaadataidat a legszigorúbb nemzetközi PCI DSS kártyatárolási biztonsági szabvány szerint kezeljük. .

További kényelmes és biztonságos megoldás autós útjaidhoz a Simple appal: köss gépjárműasszisztencia biztosítást is pár kattintással az alkalmazásban, amivel még növelheted nyerési esélyedet is a játékban! Mi több, ha közvetlenül az autópálya-matrica vásárlás után kötöd meg asszisztencia biztosításod, még 10% kedvezményt is kapsz utóbbi árából, és a kockázatviselés is azonnal indul.**

**A kedvezmény lehetősége a matricavásárlást követő 24 órán át él

További fontos információk az autópálya-matricákról

 • A 2020-as éves megyei matricák december 1-től már nem vásárolhatók meg az alkalmazásban.
 • A 2021-es éves meygei és országos matricák értékesítése december 7-én indul.
 • A 2021-es évre szóló autópálya-matrica díjak az infláció mértékével változnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  45/2020. (XI. 28.) ITM rendelete alapján a 2021. január 1-től vagy azt követően érvényes különböző típusú e-matricák bruttó ára az alábbiak szerint alakul:
Típus/kategória D1 D1M D2 B2 U
Heti országos (10 napos)3 640 Ft1 530 Ft7.270 Ft16.100 Ft3.640 Ft
Havi országos4.970 Ft2.600 Ft9.930 Ft22.830 Ft4.970 Ft 
Éves országos44.660 Ft – 44.660 Ft207.770 Ft44.660 Ft
Éves megyei5.200 Ft –10.390 Ft20.780 Ft5.200 Ft
 • Magyarország fizetős útszakaszainak hossza tovább bővül:
  • Az M4-es autópálya keleti része (a 47-es főút és az országhatár között található, közel 30 kilométer) idén vált teljessé az újonnan átadott szakasszal, így az kapcsolatot biztosít a román határ eléréséhez. 2021. január 1-től től fizetőssé válik az eddig díjmentes szakasz.

Pótdíjfizetési amnesztia, és egyéb változások:

 • A pótdíjmaximalizálás a jelenlegi háromhoz képest már két eset után is megengedetté válik. 
 • Új pótdíjamnesztia: 180 napos ügyintézéssel, hat pótdíjnak megfelelő összeg ellenében mentesít a felhalmozódott, akár több százezer forintos követelés megfizetése alól.
 • A jövőben jogosulatlan úthasználat miatt kiküldött felszólítás kézhezvétele után az éves matrica utólagos megváltásával elkerülhető a pótdíjfizetés.

Továbbra is érvényes szabály, hogy az autópályára való felhajtást követő 60 percen belül lehetőség van a matrica megvásárlására.