Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Kibertámadás a Simple rendszere ellen

A Simple rendszereit december 8-án este kibertámadás érte egy ismert csoport részéről, akik más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Ezért biztonsági okokból, átmenetileg az OTP Mobil felfüggesztette a Simple applikáció működését. A felhasználókat anyagi kár nem érte, a fiókban tárolt bankkártyaadatokhoz nem tudnak hozzáférni, mivel azokat titkosítva és egy nagyon szigorú szabvány (PCI DSS) szerint tárolja a Simple rendszere.

A jogellenes belépési kísérletek megakadályozására és a Simple-fiókok valamint az ott tárolt személyes adatok további védelmére az OTP Mobil bekapcsolta a kétfaktoros azonosítást valamennyi, már meglévő felhasználói fiók esetében. Ehhez kapcsolódóan biztonsági okokból, a veszélyeztetett Simple felhasználók jelszavát érvénytelenítette a vállalat.

A Simple rendszerét december 9-én az esti órákban indította újra az OTP Mobil csapata, miután számos intézkedést foganatosítottak a további támadások megakadályozására.

A támadás elkövetőinek felelősségre vonása érdekében az OTP Mobil együttműködik a hatóságokkal.