Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Készülékbiztosítás a váratlan nyári eseményekre is

Készülékbiztosítás a nyári utazások során? Nagyon is hasznos lehet, ha megtörténik a baj.  A nyári események megörökítése és a városnézések miatt a meleg időszakokban nagyobb eséllyel okozhatunk kárt mobiltelefonunkban.

 

Képernyőtörés

Utazás közben a turistáktól zsúfolt terekben, csomagoktól megpakolva, selfie-zések és csoportképek készítése közben jócskán megnő az esély a telefonok zuhanására. Ha csak a képernyő törik, éppen elegendő ahhoz, hogy a mobilhasználat nehézkessé váljon. A Simple és a hello együttműködésében kínált készülékbiztosítás mindhárom csomagja érvényes képernyőtörés esetére, így még ha az Alap csomagot is választjuk, akkor sincs okunk aggodalomra.

 

Mit tehetünk lopás esetén?

Lopáskárral jellemzően a nagyvárosokban, a sok turistát vonzó helyszíneken, látványosságok környékén, de akár szórakozóhelyeken vagy bárokban is nagyobb eséllyel számolhatunk.

A hátizsákból vagy a nadrág hátsó zsebéből könnyedén és észrevétlenül kivehetik telefonunkat, így inkább elől valamilyen kistáska aljában vagy zárható cipzáras zsebben őrizzük értékeinket.

A Simple Készülékbiztosításai közül az Extra vagy Full Extra csomag választása esetén már a lopásra is kaphatunk fedezetet. Azt azonban fontos kiemelnünk, hogy a Full Extra csomag csak új készülékekre érhető el.

 

Vízparti nyaralás

Ha tenger- vagy tópartra utazunk, akkor a beázás is problémát jelenthet. Akár gyerekekkel utazunk, akár párban vagy barátokkal, könnyedén előfordulhat, hogy játék vagy szórakozás közben víz csapódik a telefonra, esetleg bele is ejtjük. Ez esetben, ha gyorsak vagyunk és vízálló a telefon, talán még megelőzhető a komolyabb probléma. A legtöbb vízálló telefon is képes azonban meghibásodni, ha több folyadék kerül az alkatrészekbe, mint amennyit elbír a vízállósága.

 

Simple tipp:

Figyeljetek, hogy a parton mindig vízálló tokban használjátok és tároljátok a telefonotokat. Ha pedig új készüléketek van – 14 napon belül vásárolt és először használatba vett – érdemes a Full Extra biztosítást megkötni rá. A törés és lopás mellett szándékos rongálásra, folyadék és vízkárra, illetve párásodásra is biztosítást nyújt majd.

Ha utazás előtt nem vásároltunk új készüléket, akkor az Alap vagy Extra csomagok valamelyike vehető igénybe.

A szerződéskötési folyamat pedig nem is lehetne egyszerűbb, hiszen mindössze pár percet vesz igénybe. Először a készülék típusa alapján megállapítja az alkalmazás, hogy az adott modellre köthető-e biztosítás, majd a számunkra ideális csomag és fizetési opció (éves, negyedéves vagy havi) kiválasztása után már csak a telefonod IMEI számára van szükség, valamint egy tiszta, jól megvilágított tükörre, ahol lefotózhatod a készüléked.

Ha 14 napon belül vásároltad a telefonod, elegendő feltölteni a vásárlási számlát.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com.

Forrás:

https://simple.hu/keszulekbiztositas/