Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Készségfejlesztő könyvek

Készségfejlesztő könyvek az egyszerűbb tanulásért

Készségfejlesztő könyvekre már oviban is támaszkodhatunk. Az iskolakezdés, és az azzal járó idegeskedés nem csak a szülőket terheli meg. Minden bizonnyal a gyerekeknek sincs könnyű dolguk, hiszen vissza kell rázódniuk a korán kelésbe, és a mindennapos tanulásba.

A készségfejlesztő könyvek nem csak a kvalitások fejlesztésében segíthet gyermekeinknek. Sok kisiskolás küzd ugyanis azzal a félelemmel, amit a környezetváltozás vált ki. Az oviból átkerülni az iskolapadba olyan szorongásokat válthat ki, amelyeket egy-egy jó könyvvel is csökkenthetünk.

 

Szorongások leküzdése a könyvek erejével

Sokat segíthet például Finy Petra könyve, melyben egy elsőosztályos szemszögéből írja meg az iskolakezdés nehézségeit, miközben igyekszik tanítani is: a csemeték megtudhatják, hogy mit hova illik rakni a padban, hogy az óra az nem csak a falon ketyegő szerkezet, hogy milyen tanszereket érdemes magukkal vinni a suliba, és mire való az a sok minden, amit az iskolában tanulnak.  A könyvből áradó humor pedig az óvodát elhagyó gyermek szorongásainak leküzdésében is segíthet.


 

Simple tipp: A Simple-appal könnyebb dolgunk van: a cikkünkben említett könyveket az alkalmazásban is megrendelhetjük a Bookline szolgáltatáson keresztül bárhol, bármikor. Ha érdekel ennek mikéntje, kattints IDE!

 


Készségfejlesztő könyvek

Választhatunk egészen gyakorlatias, konkrét feladatokkal ellátott készségfejlesztő könyveket is. Például a Vidám vonalhúzó gyakorlatok segítségével a gyerkőcünk még az iskolakezdés előtt begyakorolhatja azokat a finommotorikus képességeket, amik nélkülözhetetlenek az írás elsajátításához – így a későbbi magyarórán már magabiztosabban veheti kezébe a ceruzát.

Ha szeretnénk, hogy a gyermekünk egyszerre több készséget is megmozgasson, jó döntés lehet a Rejtett képek sorozat valamelyik darabja. A kiadványban nagyobb képekbe rejtett kis képek megtalálása a feladat, ami nem csak gyermekünk kitartását, precizitását és figyelemfenntartását fejleszti, hanem azok összehangolására is megtanít.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://bookline.hu/, Simple alkalmazás