Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Kerékpározás mellett tennéd le a voksod?

Kerékpározás szerelmesei vagytok? Biciklizni nemcsak egy közlekedési lehetőség, hanem életmódbeli választás is, amely számos előnnyel járhat mind az egyéni egészség, mind a környezetvédelem szempontjából. Azok, akik mellette döntenek, aktívan hozzájárulnak a fenntarthatóbb és fitt életmód kialakításához is. Nézzük is milyen pozitívumai vannak a kétkerekű közlekedésnek!

 

Erősíti az immunrendszert

A biciklizés nem csak az izmok erősítésében játszik kiemelkedő szerepet, hanem rendkívül pozitív hatással van az immunrendszerre is. Ha rendszeresen végezzük, serkentheti a szervezet általános egészségét és vitalitását, ami kulcsfontosságú a hatékony immunműködéshez. A mérsékelt testmozgás javítja a vérkeringést, így segíti a vérsejtek, például a fehérvérsejtek hatékonyabb eloszlását testünkben. Emellett fantasztikus stresszcsökkentő hatással is bír,, plusz a feszültség csökkentése szintén elősegíti a védekezőképesség megfelelő működését.

 

Környezetünkre gyakorolt pozitív hatásai

Ez egy igencsak környezetbarát közlekedési forma, amely minimalizálja a negatív hatásokat, továbbá elősegíti a fenntarthatóbb életmódot. Elsősorban nem termel üvegházhatású gázokat vagy légszennyező anyagokat. Ezáltal csökkenti a légszennyezést, javítva a levegő minőséget, és hozzájárul a városi környezet élhetőségéhez. A közlekedési dugókat szintén segíthet visszaszorítani, plusz a járművek által okozott zajszennyezést is. Mindezek mellett segít csökkenteni az infrastruktúra igényeit, mivel kevesebb parkolóhelyre és utakra van szükség a biciklisek számára. Ezáltal a városi területek környezetét zöldebbé, élhetőbbé teszi.

 

Mentálisan is helyre rak

Talán nem is gondolnánk, de kiváló lehetőséget teremt a mentális egészségünk javítására. A monoton kerékpározás a friss levegővel párosulva nyugtatóan hat ránk, próbáljuk csak ki! Ez a fajta tevékenység összeköthető a meditációval: a fókuszált, ismétlődő mozdulatok, illetve a környezettel való szoros kapcsolat egyfajta „kerékpáros meditációnak” tekinthető. Lehetőséget nyújt arra, hogy kiszakadjunk a mindennapi zajos környezetből, és rátaláljunk az egyensúlyra, illetve a belső nyugalomra. A ritmikus pedálozás és az út mentén változó környezet egyaránt segíthet elszakadni a mindennapi stressztől, valamint lehetőséget adni a gondolatok rendezésére.

 

Pénztárcánk is örülni fog!

A kétkeréken való közlekedés pénztárcánknak is kifejezetten kedvező. Elsősorban az üzemanyagköltségeket tekintve, hiszen a kerékpározás a legolcsóbb közlekedési módok egyike. Ha belegondolunk, bicajozni szinte ingyenes, hiszen a „üzemanyag” itt az emberi energia. Emellett karbantartása is jóval költséghatékonyabb, mivel egy-egy problémát, vagy meghibásodott alkatrészt akár mi is ki tudunk cserélni otthon. Nem szükséges parkolóhelyekre költeni, sem különböző adókra.  A kerékpározás tehát nemcsak fenntartható és egészséges közlekedési mód, de jó opció spórolásra is.

 

+ tipp: fő a biztonság!

Ha te is kipróbálnád ezt a megannyi előnnyel járó szuper életvitelt, ajánljuk a figyelmedbe a Simple alkalmazáson keresztül is könnyen elérhető hello Bringás biztosítást, amelyen keresztül három biztosítási csomagot köthetsz meg. Így igazán biztonságban érezheted magadat az utakon, vagy ha betérnél egy csésze kávéra valahova, hiszen esetleges lopás esetére is találsz csomagtípust.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com.

Forrás:

https://fittprotein.hu/blog/biciklizes-elonyei

https://www.kerekparcity.hu/tekerd-magad-egeszsegesebbe