Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Kerékpározás a kánikulában

Ha nyáron bringára pattansz, akkor a kilométerek mellett még le kell küzdeni egy-két extra akadályt. A kánikula ugyanis embert próbáló lehet, ám ez ne tántorítson el hobbidtól – mutatunk is néhány tippet, hogy vészeld át a forróságot!

 

Amatőröknek is hasznos a bringás ruha

 

Oszlassuk el gyorsan a tévhitet, hogy a bringás öltözék inkább profiknak való, hiszen az átlagos kerékpárosok életét is nagyban megkönnyíti a speciálisan erre a sportra kialakított ruha. A bringás mez például jól óv a (menet)széltől, és remekül szellőzik, ami nyáron abszolút kulcskérdés. A kerékpáros alsónemű szintén növeli a komfortérzetet, ahogyan a kimondottan bicajozáshoz tervezett nadrág, mert ennek köszönhetően kényelmesebben ülhetünk a nyeregben, bónuszként jól szellőzik. És persze soroljuk az öltözékhez a napszemüveget is, amely a káros napsugaraktól és a kéretlen rovaroktól egyaránt megvéd.

 

Folyadékpótlás mindenek felett, termokulacsból

 

Ha valamikor, hát nyáron mindennél inkább fontos a megfelelő folyadékpótlás, mert a nagy meleg és az intenzív mozgás kombinációja alaposan megizzaszt, így sok folyadékot veszít a szervezet. Nehéz megmondani, mi az ideális mennyiség, hiszen ez a megtett távtól, edzettségi állapottól, testsúlytól és a hőmérséklettől is függ. A legjobb azonban, ha már a kerékpározás előtt iszunk, és közben is a kulacstartóba készítjük a megfelelő, lehetőség ásványi anyagokkal, magnéziummal dúsított italt. A kánikulában viszont ez gyorsan felmelegedhet, azonban termokulaccsal elkerülhetjük az értékes folyadék ihatatlanná válását.

 

Kerékpározás közben is leéghetünk

 

A folyadékbevitel mellett ugyancsak lényeges a bőrünk hidratálása és védelme, hiszen már rövidebb idő alatt is csúnyán megkaphatják a napsugarak. Így a bringás kirándulás sem telhet el anélkül, hogy már az indulás előtt, és a biztonság kedvéért később újra bekenjük magunkat a megfelelő faktorszámú fényvédő krémmel. Legyünk aprólékosak, nehogy kimaradjon a halántékunk, a fülünk vagy az orrunk, különben kockára tesszük az egészségünket. A bringás sisak pedig duplán jó szolgálatot tesz, ugyanis az esetleges baleseteken kívül a tűző naptól is megóv.

 

Ha már te magad felkészültél a kánikulában való kerékpározásra, ne hagyd, hogy bizonyos váratlan események beárnyékolják a kirándulást. A Simple alkalmazáson keresztül 5% kedvezménnyel kötheted meg hello Bringás biztosításodat. Több csomagajánlat közül is választhatsz, így biztosan megtalálod a hozzád és bicajodhoz leginkább passzoló megoldást!


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://www.welovecycling.com/hu/edzes-es-eletmod/biciklizes-melegben/
https://sportoljma.hu/magazin/az-idealis-oltozet-nyari-kerekparozashoz
https://hatszel.hu/mozdulj-meg/ketkerekun-a-kanikulaban-erre-figyelj-oda/