Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Nyári forróság

Kellemes kocsikázás a nyári forróság ellenére? Miért ne?!

A nyári forróság és a tűző napsütés nem csak zavaró, de veszélyes is lehet – cikkünkben olyan hasznos kütyüket említünk, melyek segítenek megkönnyíteni az autózást a nyári hónapokban.

Ne várd meg, míg „perzselő” lesz a helyzet: gondolkodj előre, és szerezd be őket időben!

Napvédő fólia

Az alumínium borítású fóliát a szélvédő belsejére kell rögzíteni, ha a napon parkol az autó. Nem annyira csinos viselet kedvenc járműved számára, viszont amikor majd visszaülsz az autóba, meg fogsz lepődni, mekkora különbséget jelent. A fólia visszaveri a napsugarakat, ezzel meggátolja a műszerfal és a kormánykerék felmelegedését – nem lesz többé égető az érintkezés, ráadásul a felületek hő hatására történő eldeformálódását, megrepedését is megelőzheted. Plusz előny, hogy a pár másodperc alatt feltekerhető fólia szinte bárhol elfér a kocsiban.

Napellenzőre szerelhető szemüvegtartó

Csak egy dolog zavaróbb annál, amikor nappal szembe kell vezetni – ha nem találod a napszemüvegedet. A napszemüveg hiánya erős napsütés esetén nem csak kényelmetlen, hanem veszélyes is lehet a korlátozott látási viszonyok miatt. Ezért fontos, hogy ez az eszköz könnyen elérhető legyen, amikor szükség van rá: a napellenzőre szerelhető tartó például egy remek megoldás. Mivel a szemüvegnek így fix helye lesz, kisebb annak is a valószínűsége, hogy otthon felejted.

Árnyékolók az ablakokra

Sokkal kellemesebbé teheted az autózást a hátsó ülésen utazóknak ezekkel a napellenzőkkel – extrán jól jön, ha gyerekek foglalnak helyet mögötted. Elkerülheted a meleg okozta nyűgös perceket, és így a káros sugárzástól is megóvhatod őket. Az árnyékolókat a tapadókorongok segítségével szuperegyszerű fel- és leszerelni, a rolós megoldásoknál pedig még a fiatalabbak is be tudják állítani maguknak a legmegfelelőbb takarást.

Úgy látjuk, neked is fontos, hogy mindent megtégy a nyári forróság okozta kellemetlenségek megelőzése érdekében. Ha ez tényleg igaz rád, van még egy tuti tippünk a számodra, amivel biztosra mehetsz az utakon: fontold meg a Simple Gépjármű-asszisztencia megkötését. Ha megkötötted a biztosítást, szükség esetén (ha például nem indul az autó, vagy defekt miatt kereket kell cserélni) csak egy telefonhívásba kerül majd, és érkezik is a segítség.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com