Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Kávézók ősszel

Kávézók, amik a borongós napokat is megszépítik

A kávézók látogatásának ideje az ősz beköszöntével érkezik. Szeretünk a nyirkos, esős idő elől behúzódni, és egy csésze gőzölgő ital mellett elterülni az andalító, langyos morajlásban. Mutatunk nektek pár kevésbé ismert, és épp ezért otthonos helyet, amiknek melegében eltölthetitek a borongós őszi délutánokat.


Simple tipp: A legtöbb teaházban már működik a bankkártyás vásárlás is, így ha a mobilod NFC-képes, a Simple alkalmazás Érintéses mobilfizetés szolgáltatását is használhatod fizetésre. Így nem kell majd a készpénzzel bajlódnod, vagy attól tartanod, hogy valahol ottfelejted a bankkártyádat. Mielőtt elindulsz, mindenképpen ellenőrízd, hogy a kiválasztott teaházban van-e lehetőség erre. 


Altair teaház

Ha egy igazi közel-keleti élményre vágysz, akkor az Altair teaház a legjobb választás. A teaházba egy lépcsőn kell lejutnod, aminek végén a budapesti utca után egy egészen más világba csöppensz: egzotikus fűszerek illata, lágy, alig hallható zene, és romantikusan apró, eldugott szeparék labirintusa fogad. Bár a hely hivatalosan teaházként működik, az itallapon megtalálható különféle kávékülönlegességektől elkezdve a limonádékon át a puncsig rengeteg ital közül választhatsz. Ráadásul egy ülőpárnákkal kényelmessé tett galéria is arra vár, hogy felmássz, és törökülésben teázva tedd teljessé az élményt.

Kis Présház

A Kis Présház a sokak által csak „magyar Montmartre-ként” emlegetett Bartók Béla úton található. Érdemes beugrani ide egy finom teára, kávéra, egy süteményre, vagy ha az esti órákban járunk, egy pohárra a pécsi borvidék valamelyik borából. A helyet a Prae Kiadó működteti – innen a név is –, így rendszeresen tartanak itt irodalmi rendezvényeket, kisebb koncerteket is. A kávézóban a kiadó könyvei közül több folyóiratot is a kezünkbe vehetünk, így a kávé mellé olvasnivaló is könnyen akad.

Fecske Presszó

A Kálvin tér közelében működő Fecske Presszó igazán üdítő élményt nyújt a betévedőnek. A közelben lévő egyetemek miatt rengeteg fiatal megfordul náluk, így garantált, hogy pezsgő hangulatban fogyaszthatjuk el a kávénkat, teánkat. De a Fecskében nem csak kávézhatunk: a hely rengeteg, a hagyományos és az újhullámos konyha fúzióját jelentő étellel is várja vendégeit.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://altair.siriusteahaz.hu/

http://www.fecskepresszo.com/itallap

https://www.instagram.com/kispreshaz_/?hl=hu