Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Itt a Valentin-nap: randihelyek csak pár megállónyira

Közeleg a Valentin-nap és még ötletetek sincs, hogy merre menjetek? Bízzátok a tervezést és az utazást is a Simple-re, hiszen cikkünkben 6 olyan szuper programötletet mutatunk be nektek, amelyek tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetőek.

Szerezzétek meg a BKK napi vagy hetijegyeteket a Simple alkalmazáson keresztül mindössze pár kattintással, így mobilodon garantáltan mindig kéznél lesz a tömegközlekedésre jogosító jegyetek. Vessétek el az automatakeresgélés gondját a nagy napon, hagyjátok, hogy a mobilotok feleljen az utazás kényelméért, hogy semmi se szakítsa félbe a felfedezéseteket. Mutatjuk is, melyek azok a helyek, ahol maximálisan dúlhat a szerelem:

Csodák palotája

Ha egy olyan helyen szeretnétek randizni, ahol közös élményeket szerezhettek a tudomány oltárán, akkor irány a CSOPA! Óbudán működik Közép- és Kelet-Európa első tudományos játszótere, ahol közel 250 interaktív kiállítási tárgy felfedezésén keresztül tapasztalhatjátok meg a fizika alapvető törvényszerűségeit, miközben szavak nélkül is jobban megismeritek egymást. A Csodák Palotája felkészült már a párok fogadására, kiemelt randi útvonal és ajándék szív alakú lufik tömkelege vár titeket, ha a pénztárnál jelzitek, hogy randira érkeztetek. És ha végig értetek az útvonalon, nem szabad elfeledkezni a Playbar étel- és italkínálatáról, nem mehetünk el szó nélkül a látványos, lombikban felszolgált science-koktélok mellett.

The Art of Banksy: Without Limits kiállítás Budapesten

Tekintsétek meg a február 1-től elérhető kiállítást, amely először látható Budapesten! Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is látható Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítás. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét, így garantáltan hatalmas élmény lesz minden érdeklődő számára. Egy kis közös tapasztalat, egy kis közös látnivaló, és utána megannyi megbeszélnivaló.

Rengeteg RomKafé

A városi forgatagtól elbújni vágyó párokat sok szeretettel, és annál is finomabb forró csokoládéval várja a rendhagyó berendezésű kávézó. A pincehelyiségből kialakított vendéglátó egységben a plüssmackók számánál csak a forrócsoki választék a nagyobb, amelyeket személyesen a tulaj, Szabó Tibor készít el mindennap. Tibor szívesen teljesít extrém kívánságokat is, de gyakran ad ő maga is ital tippeket. Írásos étlap nincs, így minden teljesen a saját szájízetek szerint alakítható. Sejtelmes félhomály, bájos dekoráció, lélekmelengető italok, mi más kéne még egy tökéletes estéhez?

Fővárosi Állat- és Növénykert

Különleges akcióval készül az állatkert is a párok számára a Valentin-napi hétvégére: egyetlen ölelésért cserébe ketten mehettek be egy jegy áráért! Bizony, mindazok, akik a bejáratnál megölelik egymást, csupán egy jegyet kell váltaniuk, és máris együtt barangolhatják be a 18 hektáros területet, amely több mint 850 állatfajt felvonultató állatgyűjteményével, pompás parkjával és rengeteg programjával élményekben gazdag randevút kínál. És ne felejtsétek, az állatkerti belépőjegyek érvényesek a Varázshegybe, a Pálmaházba és az Akváriumba is, fedezzétek fel mindet!

VIP Cinema City

A klasszikusabb találka hívőinek az Aréna Plazában található Cinema City VIP-termét ajánljuk, ahol elképesztően kényelmes, elektronikusan állítható fotelekből nézhetitek meg a legújabb premierfilmeket, ami pedig a legjobb az egészben: a büfében a korlátlan ital- és ételfogyasztás vár rátok, beleértve olyan romantikus italokat is, mint a pezsgő. Vedd meg mozijegyedet is a Simple alkalmazásban, és felejtsétek el a sorban állást a jegypénztárnál. Adjátok át magatokat a pillanatnak! Itt a pezsgő, popcorn, bőrfotel – az igazi romantikus álom!

Gül Baba türbéje és rózsakert

Lehet, hogy Gül Baba már életében ikonikus figura volt – de hogy halála után azzá vált, az egészen biztos. Személyéhez több legenda is kötődik. Többek között az is, hogy Gül Baba ültette be a mai Rózsadombot a rózsáival – innen kapta a nevét a budai domb -, és hogy sírhelyét állítólag maga I. Szulejmán szultán jelölte ki a mostani helyén, amely az egyetlen ma is működő iszlám zarándokhely Európa területén. A 2018-as felújítás azonban igazi, grandiózus turisztikai látványossággá alakította az emlékhelyet. A türbe körüli teret teljesen átépítették, a rózsakertet kibővítették, és monumentális, térkövekkel burkolt sétányt hoztak létre, mely a lépcsős kialakítású kertekhez vezet. A türbe előtti oszlopcsarnoktól és a kilátóteraszról fantasztikus panoráma nyílik a Dunára és a Margit-szigetre, így méltóan vált a budai oldal egyik gyöngyszemévé és tökéletes andalgóhellyé a párok számára az év minden egyes napján, akárcsak Valentin-napon.