Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Olvasmányok otthonülős napokra

Indulj harcba egy jó könyvvel az unalom ellen

Bár mostanság több időt töltünk otthon, egy jó könyvvel a kézben könnyen orvosolhatjuk az esetleges unalmat. Pláne, hogy egyre-másra jelennek meg az izgalmas kiadványok, ráadásul a Bookline kínálatából válogatva a legnépszerűbb újdonságokról sem maradunk le – a nagyszerű olvasmányokat a Simple appból is megszerezheted, egyszerűen!

 

A zenészlegenda: John Lennon élete, szerelmei és halála

 Hiába hunyt el már több mint negyven éve John Lennon, a zenész – és a Beatles – legendája semmit sem kopott. Ezért aztán mindig érdekes kihívás könyvet írni róla, különösen, ha sok korábban megjelent kiadvány ellenére sikerül extrával szolgálni. Lesley-Ann Jonesnak összejött ez, hisz’ új, John Lennon élete, szerelmei és halála című könyvében például sosem látott fotókat tár az olvasók elé. Ráadásként egészen exkluzív interjúkat készített – még Lennon első feleségével, Cynthiával is beszélt –, ezért lebilincselően izgalmas, új szemszögből képes bemutatni a zenészlegenda életét és munkásságát. Indítsunk el a lejátszón egy Beatles-listát, és merüljünk el a frontember elképesztő élettörténetében.

 

Krimi a vadonban: Ahol a folyami rákok énekelnek

Az Ahol a folyami rákok énekelnek az a könyv, amelyet már a címéért is érdemes megvenni, ám ha belekezdünk Delia Owens írásába, nem csak ez, hanem a történet is magával ragad. A különleges tájaknak mindig sajátos varázsuk van, márpedig Észak-Karolina mocsaras világa különleges díszlete az eseményeknek. A szívünk gyorsan a főhős Kyla Clarké, a lápvidéken magára hagyott kislányé lesz, aki az évek alatt kénytelen nagyon gyorsan felnőni, hiszen csakis magára számíthat a kietlen helyszínen. A lányra elszigeteltségében is rátalál a szerelem, az őt olvasni tanító Tate személyében, ám a sokat szenvedő főhősnek ez sem hoz önfeledt boldogságot, mert érthetetlen gyilkosság árnyékolja be az életét, és a közösség hirtelen a „Lápi Lányt” kezdi gyanúsítani…

 

Korlátok között: Clara – Egy világot felforgató szerelem története

Az izgalmas szerelmi történetek vonalán maradva kerül a kezünkbe Marie Benedict regénye, amely már-már átlagos történet is lehetne. Olvastunk már arról, hogy egy fiatal lány szolgálóként került egy gazdag család házába, ám a Clara – Egy világot felforgató szerelem története ennél sokkal szövevényesebb és izgalmasabb. Alapból bonyolítja a helyzetet, hogy a háttér az 1860-as évek ipari forradalma, a címszereplő pedig Írországból érkezik a tengerentúlra. Persze Clara tehetségével és rátermettségével kivívja az egyébként kemény üzletember Andrew Carnegie szerelmét, ám a mély érzelmeknek társadalmi korlátok is határt szabnak. De vajon képesek kordában tartani az elsöprő szerelmet?


Forrás:
bookline.hu/product/home.action?_v=Lesley_Ann_Jones_John_Lennon_elete_sze&type=22&id=321572
bookline.hu/product/home.action?_v=Delia_Owens_Ahol_a_folyami_rakok_enekel&type=22&id=319053
bookline.hu/product/home.action?_v=Marie_Benedict_Clara&type=22&id=321998
A kép csak illusztráció. Forrás: shutterstock.com