Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Íme az ország leghíresebb adventi vásárai

Imádod az adventi készülődést? Már hetekkel az ünnepek előtt a klasszikus karácsonyi dalokat dúdolod? Hol is élhetnéd ki a legjobban az ünnepi zsongás és az ínycsiklandó illatok iránti vágyadat, ha nem egy adventi vásárban?

Ha úgy döntesz, hogy útnak indulsz, akkor ezt az összeállítást mindenképpen a figyelmedbe ajánljuk: összegyűjtöttünk hat vásárt az ország minden tájáról, mely szuper programokkal várja a látogatókat. A Simple appban vásárolt autópálya-matricával megkönnyítheted az utazások szervezését, a helyszíni városi parkolást pedig szintén intézheted az alkalmazással, néhány kattintással. 

Budapest – Vörösmarty tér
2019. november 8. – 2020. január 1.
Izzó parázsban sült kürtőskalács illata csábítja a belvárosban cirkálókat a Vörösmarty-téri karácsonyi vásárba. Az ünnepi forgatag évről évre Budapest egyik legkedveltebb célpontja, mind a turisták, mind a helyiek körében. Az árusok imádnivaló faházikói mellett változatos kulturális programok várják a karácsonyra hangolódni vágyókat. Aki megéhezne a sétálgatásban, egy forró gulyásleves vagy pörkölt elfogyasztása után új erőre kapva folytathatja a nézelődést. A kitelepült kézművesekről, vendéglátó egységekről és a részletes programról ide kattintva találsz további információt.

Pécs – Széchenyi tér
2019. november 29. – 2019. december 24.
A Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár temérdek programlehetőséggel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt: míg a gyerekek a mesekuckóban karácsonyi történeteket hallgatnak, vagy az állatsimogatóban időznek, addig a felnőttek forraltborral a kezükben andaloghatnak a kézművesek gazdag kínálatát felmérve. Ezen felül vasárnapi gyertyagyújtások, fényfestés és épületvetítés színesíti a palettát, amitől mindenkinek garantáltan leesik az álla. A részletes program az esemény Facebook oldalán olvasható.

Szeged – Széchenyi tér, Dóm Tér
2019. november 29. – 2019. december 24.
Csodáld meg te is madártávlatból a szegedi belváros varázslatos ünnepi panorámáját! Idén ismét visszatér a Széchenyi térre a nagysikerű adventi óriáskerék és megkoronázza a karácsonyi forgatagot. Akik aktív kikapcsolódásra vágynak, a Dóm téri kirakodást semmiképp se hagyhatják ki, hiszen adventi korcsolyapálya és óriás szalmalabirintus is várja azokat, akik rögtön lemozognák a vásárban elmajszolt sültkolbászokat vagy mézeskalácsokat. További információ az esemény Facebook oldalán.

Győr – Széchenyi tér, Dunakapu tér
2019. november 29. – 2019. december 23.
Győr városa számtalan remek programmal csábítja az érdeklődőket a főtérre: a téli minigolf és a fenyőlabirintus csak néhány példa azon attrakciók közül, melyek igazán különlegessé teszik a Széchenyi téri adventi vásárt. Finom falatok, kellemes dallamok és különleges kézművestárgyak várják a látogatókat. A kicsik kedvéért gyermekvasút és körhinta is színesíti a programpalettát, így valóban minden korosztály megtalálhatja a kedvenc elfoglaltságát. Érdemes átsétálni a Dunakapu térre is, ahol óriáskerék és korcsolyapálya fogadja a látogatókat. További információért kattints ide.

Eger – Dobó tér
2019. november 23. – 2019. december 29.
Eger elbűvölő barokk stílusú belvárosa, és a híres-neves vár is elbűvölő díszkivilágításban tündököl idén az adventi időszakban. A város karácsonyi hangulatát a Dobó tér ünnepi forgataga emeli a tetőfokra. Igazi egri gasztrokülönlegességeket kóstolhatunk meg a vásárban, a gyerekek szórakoztatásáról a városháza épületében kialakított Varázslatos Jégpalota gondoskodik: lesz mesefelolvasás és kézműves foglalkozások is, a különleges díszlet pedig hátteret biztosít a legjobb családi fotókhoz. Részletek itt.

Nyíregyháza – Kossuth tér
2019. december 1. – 2019. december 22.
A meghitt hangulatú vásár mellett igazi vidámparki mulatság tárul elénk a nyíregyházi Kossuth térre látogatva: többek között dodgem pályával készülnek a szervezők, az igazán bevállalósak pedig az extrém hintát is kipróbálhatják. A forgatag legtündökölőbb dísze kétségtelenül a tér közepén elhelyezkedő hatalmas lucfenyő, de a Mikulásház, a betlehemi jászol és az adventi koszorú is elengedhetetlen része a dekorációnak. A karácsonyváró hangulatot a színpadi előadások teszik még meghittebbé: hétköznap helyi zenekarok és iskolák műsorai, vasárnaponként pedig sztárfellépők szórakoztatják a közönséget. A program részletes leírásáért kattints ide.

Ti melyik adventi vásárt látogatjátok meg idén?