Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Húsvét vidéken: mely helyekre érdemes ellátogatni?

A húsvét tökéletes alkalom arra, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapi rutinból és felfedezzük a vidéki tájakon megbújó szépségeket. Ráadásul Magyarországon rengeteg helyiségben rendeznek tradicionális, a hagyományainkat felelevenítő ünnepségeket ebben a kellemes időszakban. Az alábbiakban olyan varázslatos úticélokat mutatunk be, amelyek remek opciók lehetnek a hétvége eltöltéséhez.

 

Hollókő – Az igazi, hagyományos húsvéti hangulat

Hollókő hazánk egyik legbájosabb települése, főleg a tavaszi időszakban. Nem véletlenül hirdeti magát „A Húsvét Fővárosaként” a Palócföld ékszerdoboza. Azért olyan különleges, mert látogatásunk során egy kissé úgy érezhetjük, mintha megállt volna az idő, ami ebben a rohanó világban igazi értéknek számít. A világörökség részeként elismert falu autentikus parasztházai és szűk kanyargós utcái kiválóan tükrözik a múltbéli Magyarországot. Az ünnepi hétvégén megrendezett húsvéti események és piacok varázslatos atmoszférát teremtenek minden résztvevő számára. Évente megrendezésre kerülnek a folklórprogramok, találkozhatunk a megmásíthatatlan palóc kultúra gasztronómiájával, a lassan már feledésbe merült locsolkodással és számos kísérő programmal.

 

Mezőkövesd – A Matyó otthona

A Matyó jegyben rendezett húsvéti napok során a látogatók izgalmas és szórakoztató programokon keresztül mélyedhetnek el az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokban. A rendezvények keretében lehetőség nyílik interaktív élményekre, amelyek segítségével a résztvevők közelebbről megismerhetik a matyók különleges kultúráját. A szinte minden esztendőben megrendezésre kerülő programsorozaton többek között találkozhatunk bábelőadásokkal, ügyeskedhetünk a kézműves foglalkozásokon, vagy részt vehetünk a koncerteken, illetve a népi táncelőadásokon is.

 

Eger – húsvét a várban

Eger városa szintén szuper úticélnak ígérkezik idén is, hiszen a várban remek ünnepi hétvégével készülnek a szervezők, a helyszín pedig nem más lesz, mint az Egri vár. Összesen négy napig tart majd a hagyományos, történelmi elemekkel színezett ünnepély. Naponta tízszer találkozhatunk majd az évszázadok hőseivel és bátor asszonyaival. A történeteik, fegyver- és viseletbemutatóik, valamint gasztronómiai előadásaik minden nap új élményekkel gazdagítják majd a várba látogatók ottlétét. Ráadásul lehetőségük lesz kipróbálni a nemezelés, kártolás, szövés-fonás, kovácsolás, fafaragás és bőrdíszműves mesterségek fortélyait is.

Messzebb, autóval való utazások esetén mindenképpen tanácsolunk megkötni egy olyan biztosítást, aminek segítségével nyugodtak lehetünk abban az esetben is, ha autónkkal történik valami kellemetlenség. Mi a Simple segítségével igénybevehető Autómentés-biztosítást javasoljuk, aminek köszönhetően a probléma bejelentése után azonnal érkezik is a segítség, így nem kell hosszas mobilhívásokkal bajlódni és órákig várni az út mentén.


A kép illusztráció. A borítókép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://www.husvetifesztival.com/

https://www.termalfurdo.hu/program/matyo-husvet-759

https://www.termalfurdo.hu/program/husvet-az-egri-varban-2885