Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Hosszú hétvége a Simple appal

Hosszú hétvége – Programok Budapest környékén

A hosszú hétvége mindig tökéletes alkalom a kimozdulásra: programajánlónkban játékos, sportolós és ismeretterjesztő eseményeket gyűjtöttünk össze Budapest-környéki városokból, hogy a november 1-jéhez köthető pihenőnapokba mégiscsak csempéssz egy kis aktívkodást!


Simple tipp: a Volánbusz távolsági járatával tervezel utazni? A Simple alkalmazásban kényelmesen, bankkártyás fizetéssel vásárolhatod meg menetjegyedet, mindössze néhány kattintással. Ha pedig az autózást választod, az autópálya-matrica megvásárlásához is használd az alkalmazást!


 

Gödöllői Királyi Kastély – szabadulószoba és Sisi-kiállítás

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozva a gödöllői kastély az október végi hosszú hétvégére is színes programmal készül: október 29-én és 30-án délben a Bunker aranya kódfejtő játékra invitálja az érdeklődőket. A játék helyszínéül a kastély Horthy-bunkere szolgál – a cél, hogy a játékosok felderítsék és kimenekítsék az óvóhelyen elrejtett kincset, még mielőtt túl késő lesz. A játékra legfeljebb 5 fős csapatokban lehet jelentkezni – fontos, hogy a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Hasonlóképpen regisztrálni kell akkor is, ha Az én Sisim kiállítás tárlatvezetésén részt szeretnél venni. A kiállítás a Sisi-kultuszt veszi górcső alá: olyan kérdésekre keresi a választ, hogy 120 évvel Erzsébet királyné halála után mi állhat tömegek rajongásának hátterében. Kik a Sisi-rajongók, és milyen tárgyakat gyűjtenek ők? A főszerepbe most ők kerülnek: a kiállításon a gyűjtök legféltettebb, legértékesebb kincseit tekinthetjük meg október 30-án. Biztosítsd be helyedet időben – bár nem nagy gond, ha lemaradsz, hisz még novemberben is tartanak két tárlatvezetést.

 

Budakeszi Arborétum – utolsó látogatás a téli álom előtt

Nyugodt séta a természetben, a fővárostól csak egy karnyújtásnyira – látogass el a Budakeszi Arborétumba, és töltődj fel az őszi erdő szépségében! Az arborétumot 1959-ben alapították, és ma már több mint 1000 növényfajtával büszkélkedhet. A gyűjtemény elsősorban tűlevelű állományáról híres, de megtalálhatók itt olyan őshonos fajok, mint a hárs, kőris és tölgy. A kert babakocsival is bejárható, és kutyasétáltatáshoz is éppen ideális. Jellemzően október 31-ét követően viszont bezárja kapuit a nagyközönség előtt – a hosszúhétvégén így még pont búcsút vehetünk az arborétumtól, mielőtt visszavonul a téli időszakra.

 

Szentendrei Skanzen – biciklitúra a szabadtéri múzeumban

Pattanj bringára kihasználva az utolsó melegebb napsugarakat, és derítsd fel a Szentendrei Skanzen látnivalóit kétkeréken! A hosszú hétvégén két tematikus túra is indul: október 29-én a mesterségek nyomában című tekerésen vehetünk részt, mely során megismerhetjük, hogyan munkálkodott egykoron a molnár vagy a kovács, és hogy nézett ki például a csizmadia műhelye. Az október 30-ai túra pedig leginkább a gyerekeknek szól: bepillantást nyerhetnek, milyen volt akkoriban gyereknek lenni, hogy nézett ki az iskola, és hogy telt a szabadidő. A túrák 11 órakor indulnak. Nem baj, ha nincs saját bicód, hisz van lehetőség bérlésre. A túrák létszáma korlátozott, ezért érdemes mielőbb regisztrálni.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-muzeumok-oszi-fesztivalja-godollo.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budakeszi-arboretum-latogatas.html
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-bringaturak.html