Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Hol díjköteles és hol ingyenes a közterületi parkolás ünnepek között?

Budapesten díjmentes, vidéken viszont a legtöbb helyen fizetős az ünnepek közti közterületi parkolás! Hogyan győződj meg arról a Simple alkalmazással, hogy kell-e fizetned a parkolásért?A két ünnep, azaz 2018 karácsonya és szilvesztere között a közterületi parkolásért nem mindenütt kell parkolási díjat fizetni, de vidéken több városban is díjfizetős a parkolás a két ünnep közti időszakban is. 

Budapest: Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint, a Fővárosi Közgyűlés rendelete értelmében Budapest területén a közterületi várakozási övezetekben 2018. december 21-én (péntek) 20:00-tól 2019. január 2-án (szerda) reggel 8:00-ig díjmentesen lehet parkolni.

Vidék: A vidéki városok és települések egyénileg szabályozzák a díjfizetési időszakokat, ezért eltérő a gyakorlatuk az ünnepi díjfizetéssel kapcsolatban. Így többek között Győr, Debrecen, Pécs, Szombathely, Zalaegerszeg, Békéscsaba városokban a két ünnep között is fizetős a közterületi parkolás, míg például Székesfehérvár, Szeged, Nyíregyháza városában díjmentes a parkolás.

Kérjük, hogy vidéki közterületi parkoláskor a Simple alkalmazás segítségével győződj meg a díjfizetés szükségességéről az alábbiak szerint: ilyenkor az alkalmazás az egyébként fizetősnek számító időszakban, a „Tovább a fizetéshez” gombra kattintva a „Díjmentes időszak – parkolás előjegyzése” üzenetet jeleníti meg. Ezt elfogadva január 2-re lehet előjegyzett parkolást időzíteni. 

Kérjük a bírság elkerülése érdekében minden esetben győződj meg arról, hogy az adott zónában, ahol parkolsz, valóban díjmentes-e a parkolás!