Mi fán terem a gépjármű asszisztencia?

Legyen szó téli-, vagy nyári kalandról, a saját gépkocsival történő utazás az egyik legkényelmesebb és legszabadabb módja a kirándulásnak.

Bármikor megállhatsz pihenni, és kedved szerint módosíthatod az útvonaladat is.

Ám a függetlenségnek néha ára van - tudod, kihez fordulhatsz segítségért egy esetleges meghibásodás esetén? Többek között ezekre a problémákra találták ki a gépjármű asszisztencia biztosítást, amely megakadályozhatja, hogy egy utazás rémálommá váljék.

A gépjármű asszisztencia egy olyan biztosítási szolgáltatás, amely a biztosított gépjármű műszaki, nem balesetből eredő meghibásodása, üzemzavara miatti menetképtelensége esetén nyújt segítséget. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy ha például útközben kifogyott az üzemanyag gépjárművedből, vagy lerobbantál valahol, elég csak felhívnod egy telefonszámot, és már úton is van a segítség.  

Az általad kiválasztott biztosítási csomagtól függően változik, hogy milyen elemek tartoznak a helyszíni segítségnyújtásba. Az alap csomag az 50 km-ig történő vontatásra, az akkumulátor töltésre és a kerékcserére terjed ki. Az exkluzívabb csomagokban már a külföldi utazások során történő segítségnyújtás, a javítható műszaki hiba helyi szervizelése, az autó vontatása egy általad megválasztott helyre, ezen felül pedig a sérült autó utasaira is vonatkozó egyéb kiegészítő szolgáltatások találhatók. Ilyenek például a szállás intézése arra az időre, amíg a gépjárművet megjavítják, vagy a hazautaztatás, esetleg a megjavított autóért való visszautazásban történő segítségnyújtás.

Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy a gépjármű asszisztencia biztosítás általában nem tartozik a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás körébe. Az asszisztencia biztosításnak a legtöbbször ugyanúgy éves díja van, mint a kötelezőnek - így a működési rendszere már ismerős lehet neked -, azonban a gépjármű asszisztencia biztosítás olyan plusz védelmi elemeket tartalmaz, amelyek után már nem érhet megoldhatatlan helyzet az utakon.

Meglepő módon azonban a kötelező biztosításon felül az autótulajdonosok 54 százaléka nem köt asszisztencia biztosítást[1]. Ennek oka legtöbbször az, hogy a köztudatba még nem épült be kellőképpen a biztosítások ezen fajtája, így kevésbé ismertek elemei is.

Simpe tipp: Légy Te is körültekintő, így ne csak magadat, hanem az autódat is lásd el extra védelemmel, és kösd meg gépjármű-asszisztencia biztosításodat egyszerűen, a Simple alkalmazásban bármilyen korú járművedre. Az igényeidnek és járművednek megfelelő csomagot választhatod. További információkért látogass el oldalunkra.

 Töltsd le a Simple alkalmazás legfrissebb verzióját most:

Google play        App Store 

[1] Derült ki a Simple by OTP megbízásából 2020 januárjában végzett felmérésen.

Töltsd le a Simple alkalmazást a mobilodra!