Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

5 tuti hétvégi program, ha egy kis izgalomra vágynál

Szeretnél valami újat kipróbálni hétvégén, vagy szeretnéd, ha újra zubogna az adrenalin a testedben? Akkor ez a cikkünk neked szól!

Írásunkban öt olyan helyet gyűjtöttünk össze neked országszerte, ahol valamilyen új élménnyel gazdagodhatsz. A helyek felkereséséhez pedig válaszd a Simple alkalmazást, ahol Volánbusz menetjegyedet vagy autópálya matricádat is megszerezheted könnyedén, gyorsan és biztonságosan – így neked már tényleg csak az élménygyűjtés marad. Mutatjuk is, hogy milyen helyeket keress fel a hétvégén:

– Visegrádi Bob

Alpesi bobpálya itthon? Naná! A télen-nyáron nyitva tartó visegrádi pálya mindennap várja, hogy lecsússz a közel 1 km hosszú lesikló szakaszán. Az utad során 10-12 kanyar, és 5-6 lesiklórész vár, attól függően, hogy az alpesi bob vagy a nyári bob pályán csúsznál le. A lesikló sebesség pedig rád van bízva, hiszen minden bob el van látva kézifékkel, így csak rajtad múlik, hogy száguldani akarsz vagy a kényelmesebb sebességnél maradnál. Sőt, ne csak az emlékedben őrizd meg ezt a pillanatot, hanem kép formátumban is! A pályán lehetőséged van élményfotózásra is, használd ki!  

– Zalakarosi SEGWAY túrák

Te se voltál még a „Kis-Balaton fővárosában?” Van-e annál érdekesebb felfedezése a városnak, ha maga a közlekedés is élmény? Négyfajta túra közül választhatsz, miközben a segwayt is kipróbálhatod! De mi is az a segway? Az első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigyen, miközben lehetőséget ad arra, hogy gyorsabban közlekedj és a közlekedés igazi szórakozás legyen számodra. A segway azért is fantasztikus, mert függőleges helyzetben tud maradni, amikor előredőlsz, bár csak két kereke van. Sok technológiai érdekességet sűrítettek bele: nincs benne se gáz se fék, csupán a testbeszéddel irányítod. Érdekes élménynek hangzik, nem?

S hogy milyen látnivalókat kínál Zalakaros és környéke? Rövidebb segway-túra első megállója a zalakarosi kilátó, ahonnan megcsodálhatod a Kis-Balatont és a Balaton- Felvidéket. Majd a Zalakaros Park-erdeje mellett, a szőlőültetvények között és a borospincék körül folytatódik az út. Ha azonban vállalkozó kedvű vagy, bevállalhatsz akár egy 5 órán át tartó, vadregényes kirándulást a kápolnapusztai bivalyrezervátumhoz is.

– Szabó Gyuri Bácsi Gyógynövénytúrái Bükkszentkereszten

Szeretnél valami új ismerettel gazdagodni és mindig is érdekelt a gyógynövények világa? Akkor jó hírünk van számodra: május végén újra indultak a Bükki füvesemberként ismertté vált Szabó Gyuri bácsi gyógynövénytúrái Bükkszentkereszten!  Egynapos és háromnapos túrák is elérhetőek, attól függően, hogy mennyire szeretnél elmélyedni a gyógynövények világában.  Hidd el, megéri ellátogatni Bükkszentkereszten, hiszen tapasztalt túravezetők, tartalmas előadások, gyógynövénykert-látogatás és látványos gyalogtúrák várnak majd.

– Rám-szakadék

Magyarország egyik legszebb vulkanikus eredetű szurdokvölgye a Rám-szakadék, azonban a természeti adottságai miatt egyike a legnehezebben járható magyarországi jelzett turistautaknak, így ha kihívást vagy izgalmat keresel, itt biztosan megtalálod.  A nehezen járható szakaszokon rozsdamentes anyagból készült kapaszkodó korlátok, a pihenőhelyeken új asztalok és padok, valamint tájékoztató táblák lettek kihelyezve, a vízesések mellett pedig létrákon juthatunk feljebb. Érdemes ám vízhatlan és nem csúszós cipőben nekiállni a túraszakasznak, hiszen a sziklamederben állandóan csörgedezik a víz, amely hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzadhat. Azt sem árt tudnod, hogy biztonsági okok miatt a Rám-szakadékot Dömös irányából egyirányusították. A körülbelül 1 km hosszú szakasz garantáltan tartogat kihívásokat majd, ám az is bizonyos, hogy büszke lehetsz majd magadra, miután teljesítetted.

–  Veresegyházi Medveotthon

Etettél már valaha medvét fakanálról? Ha még nem, akkor mindenképpen keresd fel Közép-Európa egyetlen medveotthonát! A közel 6 hektár területen kialakított medveotthon területén nehéz sorsú maciknak biztosítanak otthont, melyben egy 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutó áll a barnamedvék rendelkezésére. A dombos táj, a fenyvesek, a kárásszal telepített tavak – ezeket a halakat a medvék nem tudják megfogni, de a kergetőzés remek szórakozás – mind az állatok kényelmét szolgálják. A dús növényzet lehetővé teszi rügyek és gyökerek fogyasztását. Ide látogatva azonban nem csak ezekkel a barna óriásokkal találkozhatsz, hanem szürkefarkasokat, fehérfarkasokat, oroszlánokat és rénszarvasokat is láthatsz. Igazi természetközeli élményben lehet részed, miközben a nehézsorsú állatok rehabilitációját támogatod – mindenképpen érdemes egyszer ellátogatnod ide is, nem?