Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Hétvégi programok a Simple appal

Hétvégi programot keresel?

Ha hétvégi programot keresel és fő szempontod a kikapcsolódás és a lazulás? Jó helyen jársz! Magyarországon a geotermikus gradiens másfélszerese a világátlagnak, mivel nálunk vékonyabb a földkéreg, mint más helyeken. Ez lehetővé teszi, hogy megannyi meleg és gyógyvizű fürdőnk lehessen. Ezt a lehetőséget ki is használjuk, hisz sok helyen egymást érik a jobbnál jobb fürdők. Ha szívesen lazulnál, íme pár, hazánk legklasszabb fürdőiből.

Hévíz

Ki ne hallott volna más a Hévízi-tóról? Ez a világ legnagyobb vulkáni eredetű termáltava. A tó vize rengeteg jótékony hatású ásványi anyagot tartalmaz és a gőzölgéstől kialakuló párasapka miatt nem hűl le 22 fok alá. Így télen is kellemes élményt nyújt. A tavat egy hatalmas erdő veszi körül, ettől igazán vadregényes és izgalmas élményt ad az év minden időszakában.

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló hazánk egyik legnagyobb fürdő komplexuma. A fürdő 1927-ben jött létre, elsősorban fürdőzőknek. Mára már rengeteg más szolgáltatással várja látogatóit. A három fedett és négy szabadtéri medencén kívül több mint 40-féle kezelést is igénybe vehetnek a gyógyulni vágyók.

Széchenyi fürdő

A pár éve megújult „Szecska” becenéven ismert fürdő Budapest legnagyobbja. A Városligetben található termálvizes gyógyfürdő 15 beltéri és 3 kültéri medencével rendelkezik. Itt is különböző gyógykezelések vehetők igénybe és nappali korházak is üzemelnek. Szolgáltatásai mellett nem szabad figyelmen kívül hagynunk magát az épületet, amelyet Czigler Győző tervezett. Igazán gyönyörű és feledhetetlen látványt, valamint élményt nyújt a látogatóknak.

Eger környéke

Eger táján számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb fürdő található. A környéken érdemes több napot eltölteni és felfedezni ezeket e különleges helyeket. Párat említve: Egerszalóki Saliris Resort, Demjéni Termáltó Fürdő, Egri Török Fürdő, Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő. Mind egyediek és legalább egyszer mindenképp megéri felkeresni őket.

Lazulj a Simple appal!

Ha lazulnál egy kellemes fürdőben, de a kiválasztott cél messzebb esik otthonodtól, ne félj nekiindulni az útnak. Hívd segítségül a Simple appot! Az alkalmazásban könnyedén beszerezheted autópálya matricádat és már indulhatsz is a célállomásodra. Ha pedig a fővárosban kapcsolódnál ki is segítséget nyújthat a számodra, hisz itt megvásárolhatod BKK jegyed vagy bérleted is.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://www.termalfurdo.hu/utitars/heviz-osszel-es-telen-is-elvarazsol-szepsegevel-6848

https://hajduszoboszlo.hu/gyogyfurdo
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9chenyi_gy%C3%B3gyf%C3%BCrd%C5%91
https://eger.kornyeke.hu/latnivalok-programok/elmenyfurdok-es-gyogyfurdo