Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Halogatás helyett kezdd el felkészíteni kocsidat a hidegre!

A halogatás az utolsó pillanatig nem kifizetődő, hiszen nem előnyös, ha már a téli fagyokra virradva jut eszedbe, hogy mennyi teendővel jár az autó felkészítése a hideg hónapokra. Segítünk előre gondolkozni: mutatjuk a legfontosabb feladatokat, melyek nagy részét tanácsos még az ősszel elintézni.

 

A nyári gumi lassan nyugovóra tér

Ne tévesszen meg a téli gumi megnevezés – simán lehet, hogy már a tél eljövetele előtt szükséged lesz rá. A késő őszi hajnalokon már számíthatunk fagyásra, a csúszós utakon pedig szükség lesz a téli gumi nyújtotta tapadásra. Azt szokták mondani, hogy ha a hőmérséklet 7°C alá csökken, akkor érdemes lecserélni a nyári gumit. A tanácsunk tehát, hogy figyeld az időjárásjelentést, és amint az indokolt, foglalj időpontot a gumishoz!

 

Megfelelő látási viszonyok minden helyzetben

Amint az esős napok megsokszorozódnak, az ablaktörlőkapátokat egyre gyakrabban vesszük igénybe. Ellenőrizd őket rendszeresen, és ha úgy látod, elkopott a gumijuk, gondoskodj a cseréről! Hasonlóképpen érdemes odafigyelni az ablakmosó folyadék szintjére is, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés, amikor a felverődött sarat le akarod takarítani. A folyadékból is érdemes már a téli, fagyálló verziót használni az utántöltéshez. Ha időben felkészülsz minden eshetőségre, semmi se ér majd váratlanul. Bár még elég távoli ez a téma, de azért a jégkaparó is legyen bekészítve, ne a fagyok eljövetelekor kelljen kapkodni utána.

 

A berendezések, alkatrészek csekkolása

Az akkumulátor és a fékek állapotát is ajánlott ellenőriztetni szezonváltáskor. A korai sötétedés miatt egyre többet használod majd a világítást – amire figyelj, hogy ne hagyd véletlen égve a lámpákat az álló autón, nehogy azok szippantsák le az aksit. Ha az autó a szabadban fog parkolni, a zárakat is fel kell készíteni a hidegre. Ha beolajozod azokat speciális jégoldó spray-vel, nem fognak befagyni a hidegben az ajtók.

 

Fontold meg a gépjárműasszisztencia megkötését!

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos az elővigyázatosság. A Simple Gépjármű-asszisztencia biztosítással pedig még biztosabbra mehetsz: számíthatsz a helyszíni segítségnyújtásra bárhol*, bármikor kerülnél komplikációba. Plusz előny, hogy a szerződést a Simple alkalmazásban néhány kattintással megkötheted.

 

­*Az Alap és a Komfort csomag Magyarország területén, míg a Prémium csomag Magyarország területén, valamint külföldön történt káreseményekhez is nyújt fedezetet. A különböző csomagok tartalmáról itt tájékozódhatsz.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://schiller.hu/blog/auto-felkeszitese-telre-schiller-auto-csalad/

https://www.eumet.hu/erdekessegek/teli-kozlekedes/