Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi előadás

Fővárosi Nagycirkusz – jegyek már elérhetők a karácsonyi műsorra!

A Fővárosi Nagycirkusz idén egy meghitt karácsonyi műsorral készül az ünnepi szezonra: az előadás Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novelláját dolgozza fel. Október 15-től január 8-ig a cirkuszok világa a színházművészettel egyesül a porondon.

 

Hangolódjatok az év legszebb időszakára egy szívmelengető előadással!

Jókai Mór novellája János mesterről, a szegény csizmadiáról szól, aki kilenc gyermekével él pest városában. Felső szomszédjuk a gazdag, de magányos házi úr, aki karácsony reggelén különös ajánlattal keresi fel Jánost: ha saját fiává fogadhatja a mester egyik gyermekét, azt taníttatni, utaztatni fogja, és gazdag úrrá teszi, aki később az egész családot segítheti. A családfő élni szeretne a nem mindennapi lehetőséggel, ám ezzel élete legnehezebb döntését kell meghoznia: melyiket a kilenc közül?

 

A karácsony ezúttal a művészeti ágakat is összehozza

Cirkuszi előadás lévén a szuperlátványos artista produkciók elengedhetetlen részét képezik az előadásnak, a műsorban azonban nem csak a meghökkentés és az ámulatba ejtés játssza a főszerepet, hiszen egy show manapság csak egy magával ragadó, és olykor elgondolkodtató történettel lehet teljes.

Nem volt ez mindig így, az első cirkuszok inkább összefüggéstelen látványosságsorozatok voltak, melyet kizárólag a cirkuszmester irányítása kapcsolt össze. Az idő múlásával azonban változtak az igények, és egyre nagyobb szerepet kaptak a történetmesélő elemek.

Ez a változás tette lehetővé azt is, hogy ma gyakran ötvözik a cirkuszi mutatványokat a színházművészettel: a Melyiket a kilenc közül? is egy ilyen összművészeti produkció, melyben a félelmet nem ismerő artisták ismert magyar színészekkel együtt lépnek a porondra.

 

Jegyek a Simple alkalmazásban is elérhetők

Már október közepén beköltözik a karácsonyi hangulat a Fővárosi Nagycirkuszba – ha nem szeretnél lemaradni az ünnepi varázsról, vásárold meg belépőjegyedet a Simple alkalmazásban! A Jegy szolgáltatást megnyitva az Egyéb menüpont alatt találod a cirkuszjegyeket, de a keresés funkcióval még gyorsabban rájuk találhatsz.

 

Válassz kényelmesen időpontot, ülőhelyet,

majd fizess gyorsan és kényelmesen Simple-fiókodban elmentett bankkártyáddal!

 

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://fnc.hu/melyiket-a-9-kozul/

https://vmek.oszk.hu/00700/00789/html/jokai73.htm