Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Simple autópálya-matrica-forgalmi

Forgalmi és jogsi nélkül már az újévtől

Forgalmi és jogosítvány magunkkal cipelése nélkül indulhatunk útnak 2023. január 1-től. Nem régiben benyújtották a parlamentnek a törvénytervezetet, ami szerint nem vagy köteles magadnál tartani ezen okmányokat. Ezeket a rendőrök elektronikusan fogják majd ellenőrizni a továbbiakban.

Kire vonatkozik?

Fontos odafigyelni, hogy az új szabályok alól is vannak kivételek. Ez a rendszer csak Magyarországon lép életbe, ezért a külföldi utazásokhoz mindenképpen vidd magaddal a szükséges irataidat. Éppen ezért az okmányok kiállítására még mindig szükség van. Csak a hazai okmányokkal bíró jármű vagy személy adatai szerepelnek a nyilvántartásban. Így a külföldi papírokkal rendelkező jármű forgalmiját és egy külföldi okmányokkal rendelkező személy vezetői engedélyét továbbra is be kell mutatni. Ha vezetői vagy hatósági engedély bevonására kerül sor, azt pillanatok alatt elektronikusan megtehetik, viszont ha a vezető fel tudja mutatni a papírokat, azt az eddigiek szerint azonnal elveszik.

Van, ami nem változik

Sokunk életét megkönnyíti ez, főleg, akik a mindennapok rohanásában könnyedén megfeledkeznek a hasonló dolgokról. Persze, ez nem azt jelenti, hogy a továbbiakban nem kell odafigyelnünk. Hiszen igaz, hogy az év elejével nem kell magunknál hordanunk minden iratot, viszont az autópálya matricák január végével lejárnak. Ezekre még mindig szükségünk van, ha el szeretnénk kerülni az esetleges fennakadásokat. A 2023-as autópálya matrica vásárlásodat a Simple alkalmazáson keresztül zökkenőmentesen elintézheted. Így gyorsan letudhatod ezt a kört is, és egész évben nyugodtan kocsikázhatsz.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://index.hu/belfold/2022/11/15/auto-kozlekedes-jogositvany-forgalmi-engedely-kozuti-ellenorzes/
https://infostart.hu/belfold/2020/04/30/oriasi-valtozas-jon-a-jogositvanyoknal-es-a-forgalmi-engedelyeknel#