Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Fontos infók, ha a BKK járatain utazol

Sokat utazol a BKK járatain? Tájékozódj mindig az aktuális helyzetekről, nehogy meglepetés érjen a megállóban! Most összegyűjtöttük a legfrissebb információkat a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban.

BKK napijegyedet, illetve bérletedet a Simple alkalmazásban is megvásárolhatod: mentett bankkártyáddal egy kattintással fizethetsz, és mobiljegyed máris az alkalmazásban landol. Felszállásnál így a telefonod képernyőjén megjelenő animációt kell majd felmutatnod – hogy ez megjelenjen, olvasd be a kamerával a kihelyezett kódot elsőajtós felszállásnál (egy QR kódhoz hasonlatos kódot keress), vagy metrózáskor használd a GPS-es megállómeghatározást!

M3-as metró – infók a felújításról

A felújítási munkák miatt a februári hétvégéken az M3-as metró továbbra is csak a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik. A vonal belvárosi és déli részén, vagyis a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbusszal utazhatsz.

20 óra után új esti BKK menetrend

Február 6-tól közel ötven fővárosi vonalon módosul a metrók, villamosok, buszok és trolibuszok esti, 20 óra utáni menetrendje. Az intézkedés a járatok alacsony kihasználtságához köthető: 20 óra után jellemző, hogy a legforgalmasabb vonalakon közlekedő járműveken is kevesen utaznak, egyes járatok pedig szinte üresen közlekednek.
UPDATE: 2021. március 10-től újabb módosításra kerül sor. A várhatóan tovább csökkenő utasforgalom következtében a közlekedési központ megkezdi a tanszüneti menetrend bevezetését, amely előreláthatólag két lépcsőben fog történni. A részletekről itt tájékozódhatsz.

Felújított, akadálymentesített villamosmegállók Óbudán

A fejlesztésnek köszönhetően a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok vonalának két megállóján, a Selmeci utcai és a Szent Margit Kórház megállóhelyeken már kerekesszékkel és babakocsival is akadálymentesen lehet fel- és leszállni, a látásukban korlátozottak közlekedését pedig egy speciális sáv segíti.

Új infók a Lánchíd-felújításról

Tavasszal a gyalogosok elől, nyártól pedig a járművek elől is lezárják a hidat a felújítás miatt. A munkálatok befejezése 2023 őszére várható. A felújításhoz kapcsolódó feladatok többek közt a meglévő közúti pályalemez és a kétoldali gyalogos járdák újjáépítése, valamint a műemléki elemek (kőoroszlánok, korlátok) restaurálása.

Új alacsonypadlós CAF-villamos a 17-es és 19-es vonalán

Február 5-én forgalomba állt a 17. CAF-villamos, a 2247-es pályaszámú járművel a 17-es és a 19-es villamos vonalán találkozhatsz majd. Ebből a típusból idén, várhatóan az első félévben még 9 villamost terveznek átadni az utazóközönségnek.


Forrás:
https://bkk.hu/hirek/2021/02/igy-kozlekedik-az-m3-metro-a-februari-hetvegeken.6174/
https://bkk.hu/hirek/2021/02/a-jaratok-alacsony-kihasznaltsagahoz-igazodo-esti-menetrend-lep-eletbe-februar-6-atol.6171/
https://bkk.hu/hirek/2021/01/teljesen-megujult-ket-villamosmegallo-obudan.6141/
https://bkk.hu/hirek/2021/02/lanchid-felujitas-alairtak-a-szerzodest-kezdodhet-a-munka.6167/
https://bkk.hu/hirek/2021/02/ujabb-caf-villamos-allt-forgalomba-a-17-es-es-a-19-es-villamos-vonalan.6176/
https://bkk.hu/hirek/2021/03/a-bkk-jaratok-menetrendje-is-igazodik-a-kormany-altal-elrendelt-jarvanyugyi-intezkedesekhez.6216/