Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Felhasználási-, vagy érvényességi idő a Volán mobiljegyekkel

Felhasználási-, vagy érvényességi idő: azt gondolnánk, hogy a két fogalom egy és ugyanaz, pedig hatalmas a különbség.

Helyi vagy távolsági menetjeggyel utazol a Volánbusz járatain? Próbáld ki, hogy a Simple Mobiljeggyel mennyivel könnyebb előre tervezni! A mobiljegy használata egyszerűbb, mint gondolnád: most bemutatjuk, mit kell tudni a jegyvásárlás és jegyérvényesítés folyamatáról.

 

Menetjegyed elővételben is megvásárolhatod…

…akár otthon, a reggeli kávé mellett. Többé már csak emlék, hogy korábban a táskazsebek átkutatásával telt a napindító készülődés, hogy összegyűjtsd a buszjegyre szánt aprót még indulás előtt. Most elég csak telefonodat kézbe venni, mert a Simple appba lépve, bankkártyás fizetéssel is megvásárolhatod mobiljegyedet.

 

Felhasználási idő

Menetjegy vásárlásakor nem kell érvényességi időt beállítanod, ha az utazás előtt veszed meg a terméket. Amire figyelned kell, az a felhasználási idő: a vásárlástól számított 2 perc elteltével válik a menetjegy felhasználhatóvá. Ez azt jelenti, hogy legalább 2 percnek el kell telnie a buszra szállás előtt, hogy a mobiljegyed működésbe lépjen. A menetjegyek fehasználási idejét az alkalmazásban a kiválasztott jegytípushoz tartozó információs gomb megnyomásával ellenőrizheted.

 

Érvényességi idő

A menetjegy érvényességi ideje az autóbuszon kihelyezett QR-kód beolvasásával* indul. Egy menetjegy egy utazásra szól, tehát kódbeolvasással érvényesíteni is csak egyszer lehet. Vannak azonban olyan helyi menetjegyek, amelyek engedélyezik az egyszeri átszállási lehetőséget is. Az érvényességi időről a kiválasztott termékhez tartozó információs gomb megnyomásával tájékozódhatsz. A jegy érvénytelenné válik, ha letelik ez az idő, illetve akkor is, ha befejezted utazásod.

 

Inkább bérletet választanál?

A Simple appban a Volánbusz bérletek is megvásárolhatók: a helyi és helyközi bérletek az elérhető bérlettípusokkal (például a helyi bérleteknél az összvonalas vagy kombinált bérlet) és kedvezményekkel (tanuló, nyugdíjas) együtt megtalálhatók az alkalmazásban is.
Amire figyelned kell, hogy helyközi bérletek között találhatsz 30 napos, adott dátumtól érvényes típust, és havi bérletet, amely naptári hónapra szól, tehát adott hónap első napjától a következő hónap 5. napjáig érvényes.

* A mobiljegy vásárlásához, és a kihelyezett kód leolvasásához aktív internetkapcsolattal kell rendelkezned.


Forrás:

https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36873-junius_16_atol_jelentosen_valtozik_a_balaton_tersegeben_kozlekedo_autobuszjaratok_menetrendje

https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/mobiljegy