Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Elő a sílécekkel! – próbáltátok már ezeket a hazai pályákat?

Új év, új élmények? Ha tetszenek a téli sportok, egy külföldi sítúrára viszont nem utaznál el csak azért, hogy ott bukdácsolj, miért nem sajátítod el a síelés alapjait itthon?

Az hazai pályák adottságai a kezdők számára pont megfelelőek, illetve azoknak is remek lehetőségeket nyújtanak, akik az év végi hajtással, az ünnepi készülődéssel vagy a vizsgaidőszakkal járó stresszt egy kis szabadtéri mozgással vezetnék le. Reméljük lassacskán a tél is megmutatja igazi arcát, és a hóhelyzet is kedvezőbbé válik. A Simple appban vásárolt autópálya-matricával megkönnyítheted az utazások szervezését az alábbi helyszínekre is, csupán néhány kattintással.

Az első: Kékestető
Az ország legmagasabb pontja önmagában is népszerű turisztikai látványosság, a kirándulni vágyók leginkább a lenyűgöző mátrai panoráma és a jó levegő miatt érkeznek ide. De az ország legelső sípályája is itt található. Ha az időjárás is úgy akarja, a hegy tetejéről két irányba is indulhatunk: a déli pálya kezdőknek és családoknak ideális választás lehet, a haladóknak pedig a legendás északi pályát ajánljuk. A 1,8 km hosszú déli pálya egyébként az ország leghosszabb lesiklópályája is egyben. Azok se csüggedjenek, akiket nem vonz a síelés: a motorosszán túra különleges élmény lehet a havas hegyoldalban. További információért kattints ide.

A legnyugisabb csúszkálás: Dobogókő
Jó hír a budapestieknek – egy kis síelésért nem feltétlen kell órákon át utaznotok, hiszen a dobogókői sícentrum autóval akár fél óra alatt is elérhető a fővárosból. Itt két pálya üzemel: a felső részek meredek és kanyargós szakaszait inkább a tapasztaltabbaknak ajánljuk, alul a lankásabb részeken viszont a kezdők is kedvükre gyakorolhatnak. Az ide látogatókat elsősorban a hely békés, nyugodt hangulata ragadja meg. Két kellemes csúszás között a Makovecz Imre által tervezett Zsindelyes vendégházban pihenhetünk, ahol házias fogások, forró italok és egy óriási nyílt tüzű kandalló vár minket. Részletek itt.

A legéletteltelibb: Eplény
Eplény talán az egyetlen hely itthon, ahol a külföldön megszokott nyüzsgő sítelep-hangulattal találkozhatunk: a legnagyobb hazai síterep 7,2 kilométeres pályarendszerrel, síiskolával és 7 sílifttel áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A suhanásnak napnyugtával sem kell abbamaradnia: a reflektorokkal megvilágított 4 kilométeres szakaszon esti síelésre is lehetőség nyílik. Ha egy kis pihenésre vágynánk, 5 vendéglátóhely közül választhatunk: akad itt kisebb bár, de nagyobb önkiszolgáló étterem is, melyben olyan klasszikus hütte fogásokat kóstolhatunk meg, mint például a gőzgombóc. A részletekért kattints ide.

Egy falat Ausztria: Mátraszentistván
Alpesi síparadicsomokat idéző hangulat a Mátrában? Ez nem ámítás, a mátraszentistváni sítelep nem véletlenül kapta az „aprócska Ausztria” jelzőt. Tíz változatos pálya várja a síelőket: a gyakorlottak Freeride pályán és fekete pályán csúszhatnak, a legprofibbak a FIS nemzetközi minősítésű versenypályán is kipróbálhatják magukat. A kezdők szelídebb lejtőket javasoljuk, a párok pedig a „szerelmesek síútján” versenghetnek egymással. Ha elfáradtunk, betérhetünk a rusztikus Hóhatár Hüttébe vagy a körpanorámás Hóhányó Rönkbárba, hogy aztán feltöltődve vághassunk neki a sportolásnak. A pályák aktuális állapotáról 
itt olvashatsz.

A legszebb panoráma: Visegrád
Kék ég, szikrázó napsütés. A hegy tetejéről a Dunakanyarra, a büfé teraszáról pedig a Fellegvárra nyílik kilátás – kell ennél több? A visegrádi Nagyvillám pályát leginkább olyanoknak ajánljuk, akik beérik pár könnyed leereszkedés, miközben festői kilátásban gyönyörködhetnek. A családias kis sítelep a profi sportolóknak nem biztos, hogy sok kihívást jelentene. Azoknak is remek program lehet ellátogatni ide, akik nem szeretnének síelni: szánkó és snowtubing (hófánk) pálya is várja azokat, akik télen is az aktív kikapcsolásra vágynának. A sípálya honlapját ide kattintva érheted el.