Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Élet lakótársakkal

Élet a lakótársakkal – rendezzétek a költségeket Simple pénzküldéssel!

Élet a lakótársakkal – van, hogy jó muri, máskor viszont nehéz is lehet. Például, amikor a közös költségek megosztásáról van szó. Számlák, bevásárlás, közös ételrendelés. Ki, mikor, mit fizetett? Mi a helyzet a tartozásokkal?

Kész káosz lehet rendet tartani ebben a rendszerben. Ha szívesebben adod meg a rád eső részt akkor és ott, a Simple app pénzküldés funkcióját szeretni fogod.

 

Nem baj, ha nincs nálad készpénz

Ahogy az se, ha hirtelen nem tudjátok megadni az utaláshoz szükséges adatokat. Ha neked és a pénzt fogadó félnek is OTP-s a bankkártyája, akkor a Simple appban használhatjátok a pénzküldés funkciót. Ehhez elég csak a fogadó fél e-mail címét, majd a küldeni kívánt összeget megadnod. A legegyszerűbb, ha az alkalmazásban elmented bankkártyaadataidat, így pénzküldéskor elég csak ráböknöd mentett kártyádra, és ezzel ki is fizeted a kérdéses összeget.

Az alkalmazással egyébként nem csak email címre tudsz pénzt küldeni, hanem a kedvezményezett nevének vagy a kártyaszámának megadásával is elindíthatod a műveletet. A bankkártyaszámot egyébként nem muszáj neked bepötyögni, a számsor beírását könnyen kiválthatod a mobilod NFC-funkciójának segítségével: kapcsold be az NFC-t telefonodon a beállítások menüben, majd érintsd a telefon hátlapjához azt a bankkártyát, amelyre pénzt szeretnél küldeni. Ilyenkor a mező automatikusan kitöltődik.

Oké, Te már letudtad ezt a terhet, és elküldted lakótársadnak azt a bizonyos összeget. Beszéljünk most arról, hogy a lakótársad, vagyis a pénzküldést fogadó fél hogyan tud ténylegesen hozzájutni ehhez a küldeményhez: ha már regisztrált Simple felhasználóról van szó, az alkalmazásba lépve értesítést kap a pénzküldési szándékról. Amennyiben nincs még Simple-fiókja, egy meghívót fog kapni e-mailben: a pénzösszeget csak akkor tudja fogadni, ha regisztrál a Simple rendszerébe.

A szó elszáll – ha viszont a Simple pénzküldést választjátok, a tartozások nem vesznek feledésbe. Győzd meg a lakótársakat, barátaidat vagy akár a családtagokat is, és használjátok közösen a funkciót. Az alkalmazásban a pénzküldésen túl számos hasznos szolgáltatás lapul még: a csekkbefizetés, a parkolás és a tömegközlekedési mobiljegy vásárlás csak néhány közülük.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com