Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Eldugott strandok

Eldugott strandok, ha változatosságra vágysz

Eldugott strandokat fedeznél fel inkább, minthogy minden évben a Balatont vedd célba? Akár a kalandvágy hajt, akár csak a tömeget szeretnéd elkerülni, cikkünkből mindkét esetben meríthetsz inspirációt nyári úti célodhoz.

Simple tipp: az utazáshoz az autópálya-matricát a Simple alkalmazásban is megvásárolhatod. Ne halaszd az utolsó pillanatig, inkább tudd le néhány kattintással rögtön, amint eszedbe jut!

 

Filmbe illő titokzatos táj

Borsod Abaúj Zemplén megye egyik legszebb tájának, az Arlói-tavat is körülölelő Suvadás ligetnek a neve egy geológiai kifejezésből ered: a suvadás földcsuszamlást jelent, az Arlói-tó pedig éppen egy ilyen földcsuszamlás során keletkezett. A jelenség nagyon ritka, Európában az Arlói-tavon kívül csak egy másik tó, az erdélyi Gyilkos-tó keletkezett hasonló körülmények között. A Suvadás liget tökéletes célpont azoknak, akik két fürdőzés között szívesen kirándulnának a tó körül magasodó hegyekben. Apropó kirándulás: az Aggteleki- és a Bükki Nemzeti Park is a közelében található.

 

A természet lágy ölén

Kirándulásopciókból ezúttal se lesz hiány, a strand ugyanis a Dunakanyar ölelésében fekszik: a Szentendrei-sziget északi részén található Kisoroszi tökéletes főhadiszállás lehet a környék felfedezéséhez. Ami pedig a fürdőzést illeti: a kisoroszi Szigetcsúcs romantikus, vadregényes hangulattal csábít, ahol a kavicsos parton kedvünkre belegázolhatunk a Dunába, de van lehetőség kajakozásra is. A nomád hangulatot még inkább erősíti, hogy a közeli kempingben is sátrat verhetünk. Aki viszont éjszakára inkább kizárná a természetet, a faluban is megszállhat. A legideálisabb pedig, ha a helybéli közlekedéshez kerékpárt használunk.

 

Szólít a hazai riviéra

A homokos tengerpartok hangulatát idézi meg Csongrád város közelében a Tisza és a Körös találkozása. A Körös-torok névre keresztelt homokos part szabadstrandként működik állandó napközbeni vízimentő szolgálattal. A sekély víz a kisgyermekkel érkező családoknak is kedvez, a homokos part pedig a napozáson túl strandröplabdára és focira is ad lehetőséget. A strandélményt klasszikus strandételek teszik teljessé a büfében, ugyanakkor az éttermekben a helyi specialitásokba is belekóstolhatunk. Amikor már eleget pihentünk, aktív tevékenységekre itt is van lehetőség, például útnak indulhatunk a környező ártéri erdők felfedezésére. A bicikliket ezúttal se érdemes otthon felejteni.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://petofilive.hu/2017/08/04/ezek-a-legtutibb-eldugott-strandok-magyarorszagon-es-kornyeken/#
https://blog.szallas.hu/homokos-partok-belfoldi-lazulashoz/
https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2016/11/04/ritka-termeszeti-jelenseg-alakitotta-ki-a-festoi-szepsegben-tundoklo-arloi-tavat/
https://ilovedunakanyar.hu/dunakanyar/kisoroszi-szigetcsucs/
https://funzine.hu/2021/07/03/utazas/a-szoke-folyo-egy-lenduletes-kanyarulata-ami-a-tiszta-tengerpartjat-rejti/