Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Eger és környékére látogatnátok el idén tavasszal?

Eger és környékére terveztek kirándulást? Látogassatok el Magyarország egyik legcsodálatosabb térségére, ahol minden megtalálható, ami az igazi kikapcsolódáshoz kell idén tavasszal. Csak kipihennétek a tavaszi fáradtságot vagy aktívan kirándulnátok? Esetleg várost néznétek és felfedeznétek egész hétvégén? Egerben és környékén ez mind lehetséges, ezért összegyűjtöttük, miket is tartogat nektek ez a gyönyörű vidék. A készülődés közben ne felejtsétek megvásárolni autópálya matricátokat az otthon kényelméből, a Simple applikáción keresztül.

 

Aktív kikapcsolódás

Egertől nem messze Noszvaj környékén csodás erdős térségre bukkanhatunk, ahol számos túraútvonalat is kialakítottak. A kirándulás szerelmeseinek bőven van lehetőségük, akár egy egész hétvégét eltölteni könnyebb sétákkal és komolyabb túrákkal a környéken. Ez a hegyes-völgyes vidék még olyan különleges programlehetőségeket is tartogat. A Meseút egy kifejezetten gyerekeknek és családoknak kialakított szabadtéri sétával egybekötött interaktív kaland. Ezen végig haladva a különböző állomásokon népmesékkel és feladatokkal találkozhattok. Mindez pedig olyan gondossággal lett kialakítva, hogy a kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat és garantáltan az egész család számára élmény lesz. Mindezek mellett akár kerékpár túrákat is tehettek, előfordulnak kifejezetten gyerekekkel is ajánlott rövidebb útvonalak, mint a síkfőkúti tavaktól a noszvaji Gazdaházig tartó 2 km-es szakasz. Vannak tematikus túrautak, mint a „Kalandozás a múltba” nevet viselő kerékpártúra, amely a maga 10 km-es hosszával ugyan kicsit nagyobb kihívás, ám annál élménydúsabb kirándulást ígér.

 

Vár(os) nézés

Az egri látványosságok felfedezése akár önmagában is kitesz egy egész napot. Kezdve a méltán híres Egri Várral, melynek történetét a legtöbben már jól ismerik. Emellett itt található még Magyarország harmadik legnagyobb temploma, a Főszékesegyház és az Érseki Palota is, melyek kívül-belül igazán impozánsok. Ha a vár környékén jártok a Dobó teret szinte ki sem lehet kerülni. Nem csak gyönyörű, de a környező kis utcákkal, kávézókkal, éttermekkel és apró üzletekkel igazán hangulatos helyszín egy ebédre vagy egy rövid napközbeni pihenésre is. Egertől kissé távolodva a Siroki várat tekinthetitek meg, ami a Vár-hegy tetején 294 méter magasan áll. Csodás panorámájáért mindenképpen érdemes meglátogatni. Ha Egerből inkább Noszvaj felé vennétek az irányt, a falu központjában áll a De la Motte kastély, amely ugyan kívülről nem a legkülönlegesebb látvány. Holott a belső berendezések, a francia stílus és a többször is visszaköszönő unikornis motívumok igazán egyedi egyveleget alkotnak. Noszvaj másik különleges látványossága pedig a Noszvaji Barlanglakások, mely kezdetben a szegényebb családok otthonául szolgált. Mára azonban teljesen új funkciót kapott és művésztelepként kiállításoknak és alkotótáboroknak ad otthont.

 

Pihenés

Egerszalók elsősorban lélegzetelállító lépcsőzetes sódombjáról és termálfürdőjéről híres. Akik csupán fürdőzni és pihenni vágynak – mindezt persze gyönyörű környezetben – azoknak tudjuk teljes szívből ajánlani ezt a helyszínt. Ám ha városnézés is van tervben a fürdés és kikapcsolódás mellett, akkor Eger Törökfürdőjét tudjuk javasolni, melynek gyógyvize a mozgásszervi problémákra is kifejezetten jó hatással van. Végül, de nem utolsó sorban, ha csak a természetet élveznétek, sétálnátok, túráznátok és a világtól elszigetelve pihennétek, akkor Noszvaj és Síkfőkút erdei faházait ajánljuk nektek, ahol garantáltan háborítatlanul feltöltődhettek.


A kép illusztráció. A borítókép forrása: pexels.com

Források:

https://m.utisugo.hu/telepulesek/eger

https://tunderkerthotel.hu/hu/elmenyek/szabadteri-programok-eger-es-noszvaj-kornyeken-10715.html

https://traveladdict.hu/10-kulonleges-hely-amit-eger-kornyeken-latnod-kell/