Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Debreceni Virágkarnevál

Debreceni Virágkarnevál felkészülten

A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik leglátványosabb rendezvénye: a virágkompozíciók felvonulását augusztus 20-án tekinthetjük meg, de valójában egész héten karneváli hangulattal és sok-sok programmal várja az érdeklődőket Hajdú-Bihar megye székhelye.

 

Egy teljes hét a virágok bűvöletében

Elképesztő, ahogy a kocsikra épített szobrok a színpompás virágokon keresztül elevenednek meg – a kompozíciók elkészítéséhez több millió virágot használnak fel, leginkább szárított, de itt-ott friss verzióban. Már ezért a nem mindennapi látványért, na meg a zenés-táncos felvonulásért megéri Debrecenbe utazni, a program azonban korántsem itt ér véget: a hétnapos fesztivál során rengeteg kulturális programot rendeznek, például koncerteket és táncbemutatókat tekinthetünk meg. Ezen kívül lesznek éjszakai épületvetítések a belvárosban, növényvásár, és virágkötészeti verseny is, ahol a legprofibbak mérhetik össze tudásukat.

 

Amikor a virágok életet mentettek – a karnevál eredete

Érdekesség, hogy bár a ma ismert virágkarnevált 1966-ban rendezték meg először, valójában már a 20. század elején útjára indult a hagyomány. 1900-ban például egy kerékpárpálya felavatásának alkalmából vonultak fel virágokkal díszített biciklikkel a debreceniek. Később, 1905-ben pedig jótékony céllal vetették be a színpompás növényeket. Akkoriban Debrecennek nem volt mentőkocsija, így, ha valakit baleset ért, az ellátás nem ment valami gördülékenyen. A helyi egészségügy fejlesztése érdekében virágkocsis felvonulást rendeztek: a jegyeladásokból származó bevételt a város egy mentőkocsi megvásárlására fordította.

 

Irány Debrecen – útitársnak pedig válaszd a Simple appot!

Miért vásárold a Simple alkalmazásban az autópálya-matricát? Először is, az appos vásárlás kényelmes és gyors, főleg akkor, ha előzetesen elmentetted bankkártya-adataidat az alkalmazásban. Másodszor, a megvásárolt e-matricát az érvényesség időszakában végig megtalálod az alkalmazás „Matricáim” menüpontja alatt. Itt egy kattintással minden adatát előhívhatod, ha valamit meg szeretnél nézni – de igazából úgyis küld értesítést az app, ha közeledik a matrica lejárata, így a büntetést is elkerülheted. Harmadszor, az alkalmazásban több járműre, többféle matricát is vásárolhatsz egyidejűleg: a kocsik adatait elmentheted fiókodba, így a teljes garázst mobilodról menedzselheted.

Itt vásárolhatsz autópálya-matricát.

Ráadásul az alkalmazásban a Groupama Biztosító Gépjármű-asszisztencia biztosítását is megkötheted autódra, így, ha probléma merülne fel utazásotok során, nem maradtok segítség nélkül.

Itt köthetsz Gépjármű-asszisztencia biztosítást járművedre.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://debreceniviragkarneval.hu/

https://debreceniviragkarneval.hu/tortenet/
https://www.dehir.hu/debrecen/fenntarthatobb-zoldebb-es-viragosabb-maga-teljessegeben-de-megujitva-ter-vissza-az-igazi-viragkarneval/2022/06/27/
https://www.dehir.hu/debrecen/multidezon-setan-ismerkedtunk-a-debreceni-viragkarneval-tortenetevel/2020/08/17/