Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Csekkbefizetés otthonról, biztonságosan!

A sárga csekk akkor is az életünk része, ha egyébként az ügyintézéseink nagy része már elektronikus úton történik: egy-egy fontos díjbefizetés, adótétel kapcsán találkozhatunk vele.

De az is előfordul, hogy egy új albérletbe költözésnél a tulajdonos ragaszkodik ahhoz, hogy közüzemi díjainkat így rendezzük. Okostelefon segítségével a postai sorban állás helyett egyszerűen, otthonunk kényelméből indíthatjuk ezeket a befizetéseket, és egy alkalmazásban gyűjthetjük az összes számlaelőzményt.

A postai sorban állást sokan elkerülhetetlennek tartják, megszokásból sárga csekkjeiket is rendszeresen személyesen fizetik be. Néhány esetben valóban nem tudjuk megúszni, hogy papír alapú csekket kapjunk: legyen az egy tanulmányi díjbefizetés, egyszeri adótétel, biztosítási költség vagy egy sajnálatos büntetés.

Persze az is lehet, hogy más okból nem szeretnénk értesítési módot váltani, és továbbra is rendszeresen figyelnünk kell postaládánkat. Mindkét esetben jó hír, hogy okostelefonnal és az arra letöltött Simple applikáció segítségével már a személyes ügyintézés is kiváltható. A jelenlegi veszélyhelyzet idején különösen javasolt, hogy otthonunkból intézzünk mindent, amit csak lehet, ide értve a postai levélkezeléseket is. 

Az Appot megnyitva, csak rá kell nyomnunk a Csekkbefizetés szolgáltatásra.Egy részletre kell csupán odafigyelni: abban az esetben alkalmazható ez a módszer, ha a sárga csekken találunk úgynevezett QR-kódot. Ezt a kódot kell beolvasni a beépített kamerával, a számla pedig befizethető a következő lépésben, az applikációba mentett bankkártyánkkal.

A legnagyobb előny, hogy a számla bármely bank által kibocsátott Mastercard, Maestro, Visa, vagy American Express bankkártyával, helytől és időtől függetlenül rendezhető. Ha éjszaka rémeket álmodnánk az elfelejtett csekkekkel, vagy a sok egyéb teendőnkben elmerülve már fogalmunk sincs arról, hogy befizetésre kerültek-e azok, egyszerűen csak vegyük elő a mobilunkat, és pörgessük végig a már kifizetett számláink listáját

Bár a hivatalos teendők nagy része a mostani körülmények között sem áll meg, ez az időszak jó lehet arra, hogy gyors, kényelmes és biztonságos online megoldásokat fedezzünk fel.

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST MOST:

 Simple fiókodat létrehozhatod itt és most is: