Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Családi programtipp a hétvégére: állatkert-és vadasparktúrák

Családi programtippeket keresel? Az állatkertek vagy vadasparkok meglátogatása mindig jó ötlet, hiszen bármelyik évszakban, a legidősebb és legfiatalabb tag is ugyanannyira fogja élvezni. Állatkölykök, különleges fajok, illetve növények várnak minket a cikkünkben összegyűjtött helyszíneken. Már csak ki kell találnunk, melyiket vegyük célba.

 

Fővárosi Állat – és Növénykert

Első a listánkon a Budapest szívében található a Fővárosi Állat – és Növénykert, amely nem csak Magyarország, de Európa egyik legrégebbi állatkertje is. Az 1866-ban alapított intézmény ma több, mint 1000 állatfajt mutat be, emellett számtalan különleges botanikai érdekességet, így nem véletlenül vonz oly sok turistát a helyiek mellett. Olyan unikális élmények várják a látogatókat, mint a Zsolnay porcelánnal borított Elefántház, vagy a trópusi éghajlatot idéző Pálmaház. A Varázshegyen naturális kincsekről szóló filmeket, mikrovilággal kapcsolatos érdekességeket, valamint az emberiség kialakulásának folyamatát tekinthetjük meg. A hab a tortán pedig, hogy akár mi is örök befogadhatjuk a kisállatokat (persze csak jelképesen).

 

Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark Magyarország legnagyobb állatkertjeként büszkélkedhet a listán. Ám, mint a nevéből is kiderül, nem csupán egy egyszerű helyszínről van szól. Ez tulajdonképpen egy hatalmas park, ami 500 fajból, 5000 állatnak ad helyet, földrészenkénti csoportosításban. A különleges atmoszférájú komplexum egy 30 hektáros tölgyerdőben várja az állatbarátokat, akik szeretnék jobban megismerni a minket körülvevő ökológiai világot. Csak hogy egy érdekességet említsünk a sok közül, az állatpark rendszeresen vesz részt különféle mentőakciókban, így olyan kihalás szélén lévő fajokkal is találkozhatunk, mint a szibériai tigris vagy az indiai orrszarvú.

 

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark kiváló hely a természet közeli megfigyelésére és az interaktív tanulásra. A közel 45 hektáron elhelyezkedő park célja, hogy a veszélyeztetett, illetve kifejezetten ritka állatfajokra fókuszáljanak leginkább.

Sokan talán nem tudják, de Természetvédelmi Mentőközpontként is funkcionál, ami azt jelenti, hogy azokat az állatokat, akik valamilyen formában sérült, illegálisan tartott, vagy elárvult állatokat otthont és segítséget nyújtanak, majd a felépülést követően visszaengedik őket a vadonba. Persze, ha ez bármilyen okból nem kivitelezhető, a vadasparkban kapnak otthont. Pluszpont számukra, hogy ha nem szeretnénk kimozdulni otthonról, vagy esetleg gyerkőcünknek megtetszett valami, egyes állatfajokat webkameráról is csodálhatunk a fotelből.

 

Nem csodálkozunk, ha legszívesebben azonnal autóba pattannál a családdal, és már indulnátok is a kalandos napra. Ám érdemes a hosszabb út előtt előre gondolkodni, hiszen bármikor kaphatunk egy defektet az út során, vagy adódhat valami más probléma. Hogy ez ne rontsa el a délutánt, töltsd le a Simple appot, és kösd meg Autómentés-biztosításodat pillanatok alatt. Így, ha bármi baj történne, a segítség azonnal érkezik egy alkalmazásból indított telefonhívás után. Ilyen egyszerű!


A kép illusztráció. A kép forrása: shuttestock.com

Forrás:

https://xforest.hu/vadasparkok/

https://funzine.hu/2022/10/14/utazas/17-vadaspark-es-allatkert-ami-felebreszti-a-bennunk-elo-gyermeket/