Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Csábító az appos e-matrica vásárlás – válaszd a Simple-t!

A megkérdezettek körülbelül kétharmada inkább hagyná a személyes ügyintézést, és elektronikusan venné meg autópálya-matricáját – derült ki a Pulzus és az OTP Mobil közös, 2020 decemberében végzett kutatásából. Az elektronikus megoldások közül a legtöbben az applikációs vásárlást választanák, ha szóba kerül az e-matrica.

Biztonságos és kényelmes matricavásárlás a Simple-lel

A matricavásárlás miatt neked sem kell átszervezned a napodat: spórold meg a kitérőt és a sorban állást azzal, hogy telefonodat használod. A Simple appban akkor veheted meg a matricát, amikor épp eszedbe jut, így a napi rutinodat sem kell felbolydítanod. Vásárlásoddal most autót is nyerhetsz! – A NYEREMÉNYJÁTÉK VÉGET ÉRT.

A Simple segítségével érintkezésmentesen veheted meg a matricát – az appban a fizetéshez bankkártyádat tudod majd használni. Ha már elmentetted* a kártyádat, a vásárlás pikkpakk menni fog, ha viszont még nem rögzítetted a kártyaadatokat, ezt menet közben is megteheted. Mentett kártyádat így az alkalmazás többi szolgáltatásánál is használhatod, például a gépjárműasszisztencia megkötésénél vagy csekkbefizetésnél.

Fontos: amikor kifizeted az e-matricádat, önmagában a bankodtól kapott SMS a terhelésről még nem jelent pályahasználati jogosultságot. Mielőtt útnak indulsz, mindenképp ellenőrizd, hogy megjelenik-e az alkalmazásban a „Matricáim” menüpontban a megvásárolt matricád, illetve megkaptad-e a vásárlásról a visszaigazoló emailt – bár kinyomtatni nem muszáj, azért ajánlott ezt megőrizni.

E-matrica, okos matrica

Az alkalmazásban rögzíteni tudod járművedet is: ehhez a rendszámát és a típusát (motor, autó stb.) kell megadnod. Ha több autónak is te veszed a matricáját, beállíthatsz nekik becenevet, így könnyebb lesz eligazodni köztük. A rögzített járműveidet mindig megtalálod profilodba lépve, itt tudod őket szerkeszteni, és itt új autót is tudsz hozzáadni a listához – ez utóbbit egyébként vásárlás közben is megteheted.

Vásárlásnál az alkalmazás figyelmeztet, ha az adott autóra már van érvényes e-matricád. Ez nem jelenti azt, hogy más típusú matricát ne vehetnél erre az autódra: az alkalmazásban egy járműre többféle matricát is vásárolhatsz egyidejűleg. A megvásárolt, érvényes e-matricákat megtalálod egy helyen az alkalmazásban a „Matricáim” menüpontra kattintva. Az app előnye, hogy mindig figyelmeztetést küld a matricák lejárta előtt, így nem felejted el, mikor kell őket újravásárolni.


*Bankkártyaadataidat a legszigorúbb nemzetközi PCI DSS kártyatárolási biztonsági szabvány szerint kezeljük.

Forrás: simple.hu
A kép csak illusztráció. Forrás: Pexels – Tim Samuel