Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Cirkuszjegyek a SImple appban

Cirkuszjegyek az appban – porondon a Simple

A Fővárosi Nagycirkusz egy klasszikus, karácsonyi hangulatot idéző műsorral készült a téli időszakra: a világhírű, külföldi artistaművészeket felvonultató Csillagtáncot Fekete Péter rendezte. Van valami varázslatos és hajmeresztő abban, ahogy a fellépők a fizika törvényeire fittyet hányva adják elő mutatványaikat – a cirkuszt pedig éppen ezért szeretjük. Cikkünkben három további okot említünk, amiért érdemes ellátogatni egy cirkuszi előadásra.

 

Ahány csillag az égen, annyiféle előadás vár

A cirkusz eredeti koncepciója szerint az előadók egyéniségét és az emberek közti sokszínűséget ünnepelte. A középpontban mindig is a szokatlan mutatványok álltak, melyeket sehol máshol nem láthatunk. A Csillagtánc előadás ehhez igazodva a cirkuszi világ jelenlegi legnagyobb és legváltozatosabb csillagait vonultatja fel: világhírű, többszörös cirkuszfesztivál-díjas művészek lépnek fel. Az előadók között lesznek artisták, táncosok, zsonglőrök és egy, a kutyák nyelvén beszélő állatidomár is.


Simple tipp: A cirkusz nyújtotta nagy-nagy örömről és az inspiráló gondolatokról pedig még szó se esett. A Csillagtánc december 31-ig lesz porondon a Fővárosi Nagycirkuszban. Ha nem szeretnél lemaradni, válts jegyet az előadásra a Simple alkalmazás Jegy szolgáltatásán keresztül.


Magával ragad a történet

Míg korábban inkább egy, a cirkuszmester által irányított látványosságsorozat volt, a cirkusz manapság már gyakran tartalmaz történetmesélő elemeket is. A fellépők egyéni számai önmagukban is értelmezhető egészek, de a különálló darabok gyakran egy központi téma köré csoportosulnak. A Csillagtáncban például a karácsonyi hangulat megidézése egy visszatérő motívum.

Apropó történet, az előadások háttérsztorija is mindenképp megér egy kis utánajárást: érdekesség, hogy a Csillagtáncban fellépő orosz Mihail Nyikolajevics Ermakov és Ermakova Evgeniia párosa például egy cirkuszmúzeum archív fótóanyagaiból inspirálódva alkotta újra már-már elfeledett „balett kerékpáron” műfajt. A kutyaszámért felelős Mihail Nyikolajevics Ermakov pedig egy százéves orosz cirkuszi dinasztia tagja: kutyaidomárként nagypapája és édesapja is fellépett a Fővárosi Nagycirkusz színpadán.

 

A cirkuszi pompa

Ha a sok hajmeresztő mutatvány nem lenne elég, a fantasztikus jelmezek még tovább fokozzák a műsor bűvöletét. A színpadi viseletek egyedi szabása és színpompája is hozzájárulnak ahhoz, hogy a cirkusz kiemelkedjen minden más művészeti ág közül. A ruházat gyakran tükrözi az előadott történet üzenetét: az egészen egyszerű és a teljesen extravagáns jelmezek más-más üzenetet hordoznak.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://www.jegy.hu/program/csillagtanc-127489

https://fnc.hu/csillagtanc/

https://fnc.hu/hirek/telthaz-elott-mutattak-be-a-fovarosi-nagycirkusz-teli-musorat/