Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Budapesti programok

Budapesti programok – Tavasz, tele művészettel

Budapesti programokból idén tavasszal sem lesz hiány, merülj el a művészetben – vagy éppenséggel vidd haza azt. Képzőművészeti workshopok, kiállítások és koncertek várnak, és a jó idővel a bolhapiacok és vintage vásárok is lendületre kapnak.

 

Budapest Art Week

Április 26. – május 1.

Közel hetven helyszínen több mint kilencven programmal várja a képzőművészet kedvelőit a Budapest Art Week. Egy olyan programsorozatról van szó, mely az országban egyedülálló módon galériákat, múzeumokat és kiállítótereket fog össze. A hatnapos rendezvény kiállítások mellett workshopokkal, beszélgetésekkel és filmvetítésekkel kecsegtet, ráadásul az alkotókkal való találkozásra is adódik majd lehetőség – a belépő egyszeri megvásárlásával a Budapest Art Week összes programja látogatható.

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Április 29. – május 15.

Az „együtt a város” jeligének megfelelően évről évre egyre bővülő csapattal, immár hét budapesti kerület bevonásával valósul meg az összművészeti fesztivál. A rendezvénysorozat idén tölti 42. életévét, ezzel a pályafutással pedig európai szinten is egy nagy múltra visszatekintő művészeti megmozdulásnak nevezhetjük. A fesztivál honlapján átböngészhetők a programok, melyeket tematikus bontás szerint csoportosítottak. A csoportok az élményút fantázianevet kapták. Ilyen élményút például a #családikör, mely programjai egyszerre szólítanak meg kisgyerekeket és nagyszülőket. A #zöldeszmék élményút bolygónk megóvására hívja fel a figyelmet.

 

Gozsdu Weekend Market

Minden péntek-szombat-vasárnap

Kincskeresés a város szívében? Ha szívesen vadásznál antik, retró csecsebecsékre, egy bolhapiac lesz a megfelelő célpont a számodra! Ajánljuk figyelmedbe a Gozsdu Weekend Marketet, mely március 1. óta dübörög minden hétvégén a Gozsdu Udvarban, ahol az árusok egészen őszig kínálják különleges portékáit. A pénteki nap ékszervásár, szombatonként az antik tárgyak kerülnek középpontba, vasárnap pedig kézműves és design tárgyak megvásárlására is van lehetőség.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budapest-art-week.html

https://budapestitavaszifesztival.hu/fesztival/

https://budapestitavaszifesztival.hu/elmenyutak/

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-nagy-budapesti-kulturzsibi.html