Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Bringaöltözet és hello Bringa

Bringaöltözet télre-tippek, praktikák

A bringaöltözet megfelelő kiválasztása télen különösen fontos, hisz nagyban befolyásolhatja az élményeinket. Éppen ezért érdemes a legalkalmasabb darabokat kiválasztanunk, hogy felejthetetlen bringázási élményben legyen részünk. Mutatunk pár tippet!

Mit ronthatsz el?

A megfelelő ruházat rendkívül fontos, hogy télen is élvezhessük a kerékpározást és persze egészségünket is megőrizhessük. Mégis sok tévhit lengi körbe azt, hogyan is érdemes ruházkodni. Azt gondolnánk, hogy minél melegebben öltözünk fel annál kevésbé fogunk fázni. Egy vastag kötött pulcsi biztosan melegen tart majd. Viszont ez így nem teljesen igaz. A mozgás hatására a vastag ruházatba hamar beleizzadunk és általában ezek az öltözetek nem a nedvesség elvezetéséről híresek így könnyebben megfázhatunk, és ha ez nem is történik meg, akkor sem a legkomfortosabb átnedvesedett ruhában tekerni. Emellett egy pamut pulóver sem kifejezetten szélálló felszerelés. Lehet, hogy a hőmérséklet nem túl alacsony, de ha nem számolunk a menetszéllel hamar átfagyhatunk!

Hogyan öltözz fel?

A legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk a réteges öltözködés. Így védve leszünk a széltől, és ha kimelegszünk, könnyen levethetünk egy réteget. Megfelelőek erre a célra a technikai műszálas ruhák, vagy a gyapjú alapú sportruhák is. Ezek jól bent tartják a testhőt, a nedvességet pedig a felszínre vezetik. Különös figyelmet kell fordítani az érzékenyebb testrészek, így a derék, az ízületek, az arc és az ujjak védelmére.

Menj biztosra!

Ha neki vágunk a téli utaknak, nem csak a hideg jelentheti az egyetlen kihívást számunkra. Ezért érdemes igénybe vennünk a hello Bringás kerékpár biztosítás nyújtotta szolgáltatásokat, amelyek egyszerűen elérhetők a Simple alkalmazáson keresztül. A hello Bringás vagyon és személy biztosítást is kínál, ráadásul most 5% Simple kedvezménnyel, így kellőképpen biztonságban érezhetjük magunkat bicajos útjaink során.

További információkat ide kattintva olvashatsz a biztosításról.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://ebike.hu/gyik/a-teli-kerekparos-ruhazatokrol/