Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
hello Bringás Simple

Bringa túrák télen is! Téli kerékpárútvonalak

Bringa túrázz télen is, ha szereted a kihívásokat vagy ha úgy érzed a téli, csendes időszak nem tartogat elég izgalmat számodra. Nem kell a jóidők végeztével máris elraknod a biciklidet, télen is tekerhetsz, természetesen csak a megfelelő felkészüléssel és felszereléssel. Ha fontolgatod, hogy kétkeréken is neki vágsz a havas tájnak, íme, pár szuper, télen is bejárható kerékpárútvonal.

Jósvafő-Aggtelek

A Jósvafő és Aggtelek közötti 5,8 kilométeres táv, körülbelül 20 perc alatt megtehető. Nem hangzik nagy távnak, ámde a hegyvidéken lehet számítani emelkedőkre, és persze a téli hűvös levegőn való mozgás is energiaigényesebb. A vadregényes erdei út egészen biztos, hogy magával ragadó látvány. Ráadásként Jósvafő és Aggtelek is különleges hangulatú, elbűvölő település, ahol több izgalmas látnivaló is van. Például a barlangi túrák vagy a Vörös-tó. A kezdő téli bringásoknak és a varázslatos tájak szerelmeseinek tökéletes kirándulás lehet.

Lakitelek-Tiszakécske

Hazánk második nemzeti parkjához, a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik a lakiteleki Tőserdő és a Holt-Tisza is. Ezen a területen fut végig a nemrégiben épült új kerékpárút, amely összeköti Tiszakécskét és Lakitelket majd 12 km hosszú útvonalon a Fő út mentén. Javarészt sík, tehát könnyen megtehető szakasz, mégis megéri, hiszen mind Lakiteleken, mind Tiszakécskén sok látnivaló vár minket: például termál- és gyógyfürdőben frissülhetünk fel a mozgás után.

Balatoni Bringakörút

Ha hosszabb távú kerékpártúráról van szó sokan választják a Balaton környékét. De miért ne lehetne ezt megtenni télen is? A biciklis utak körbe veszik a tavat és akár a zordabb időben is megtehető az útvonal. A túra hossza 205 km, változatos, többnyire hegyvidékeken fut. Persze, megállók beiktatásával, több nap alatt érdemes megtenni még nyáron is, így élvezhetjük a környezetünk szépségeit anélkül, hogy teljesen kifáradnánk. Extra tipp: érdemes felkészülni előre és ellenőrizni, hogy a téli időszakban milyen vendéglátóhelyek, boltok vannak nyitva.

Hogyan segíthet a hello Bringás biztosítás?

Persze, az ilyen túrák alkalmával nem elegendő a kihívások szeretete és a bátorság. A lehető legalaposabban fel kell készülni a váratlan helyzetekre. Ezért ajánljuk a figyelmedbe a Simple alkalmazáson keresztül is könnyen elérhető hello Bringás biztosítást, amely három biztosítási csomagot kínál, köztük baleset vagy lopás esetén az adott biztosítási csomagban foglaltak szerint fizet kártérítést. Így igazán biztonságban érezheted magad a csúszósabb utakon, vagy ha leparkolod a bringád és betérsz valahová egy meleg teára.

 

Biztosítást kötök

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:
https://bringazas.hu/hirek/itthon/februari-biciklitura-a-lakiteleki-toserdoben/
https://funiq.hu/1285-balaton-k%C3%B6r%C3%BCli-ker%C3%A9kp%C3%A1r%C3%BAt-balatoni-bringak%C3%B6r%C3%BAt-203-km https://bringazas.hu/hirek/itthon/teli-kerekpartura-josvafo-es-aggtelek-kozotti-varazslatos-havas-tajon/