Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Biciklivel és rollerrel nyáron is? Még szép!

Biciklivel, elektromos kerékpárral vagy rollerrel jársz te is? Ezek a mozgásformák manapság reneszánszukat élik, ezt bátran kijelenthetjük. A meleg napok közeledtével egyre többen pattannak két kerékre kirándulás, sportolás, vagy csak egyszerű napi tevékenységek elvégzése céljából.

 

A két keréken közlekedés előnyei

A nyári kerékpározás számos olyan előnnyel jár, mely a testi és szellemi egészségre egyaránt pozitív hatást gyakorol. Először is, kiválóan szolgálja a kardiovaszkuláris egészséget, segítve a szív- és érrendszer hatékonyabb működését. Az ilyen típusú tevékenység nem csupán erősíti a szívizmot, hanem segíti a vérkeringést és a tüdőkapacitás növelését is. Emellett szuper módja a testsúlykontrollnak és az alakformálásnak, hiszen egyaránt megmozgatja a felső- és alsótestet.

A roller nagyon kézenfekvő akár munkába járáshoz is, mivel érkezés után könnyen összecsukható és tárolható az irodában. Arról nem is beszélve, hogy általa megspórolhatjuk a buszra / vonatra / villamosra való várakozást, ha pedig autóval mennénk, akkor pedig a dugóban töltött időt. Ráadásul Budapesten szinte mindenhol van már kerékpárút, ami teret ad a kényelmes és biztonságos a közlekedésnek, legyen szó bicikliről vagy rollerről.

Másik fontos előny a mentális egészség fenntartása, illetve a stresszcsökkentés. A természetes környezetben való pedálozás, a friss levegőn való tartózkodás és a környezetváltozás mind hozzájárulnak a pszichés jólét javításához. A napfény és a természet közelsége további pozitívumokkal jár, hiszen ezek jól ismertek a hangulatjavító hatásukról és a D-vitamin szint növeléséről. Összességében nem csupán testi egészségünket szolgálja, hanem a lélek és az elme harmóniáját is elősegíti.

 

A biciklis és rolleres közlekedőknek sem kell aggódniuk!

Ha rendszeresen vesszük elő kerékpárunkat, érdemes kicsit tovább is tervezni a pillanatnyi használaton túl. Sajnos bármikor bekövetkezhet egy kis malőr útközben, ami akár járművünk, saját magunk, vagy akár mások épségét is veszélybe sodorhatja. Ennek gyors megoldása érdekében érdemes megkötni a Simple appon keresztül a hello Bringás biztosítási csomagok egyikét.

Szerencsére azokra is gondoltunk, akik a biciklizés helyett a rollerezést részesítik előnyben. Rájuk szintén érvényesek a csomagok, így, ha a kisebb, elektromosan működő járgány mellett tesszük le voksunkat, akkor sem kell tartanunk az esetlegesen felmerülő problémáktól.

 

Összesen három típusú biztosítási csomag közül választhatunk, amelyek a következők:

  • Balesetbiztosítás csomag: Baleset esetén nyújt segítséget, ha baj ért minket, például egy ütközés.
  • Vagyonbiztosítás csomag: Lopás, részlopás esetén jöhet jól, vagy ha elemi kár miatt sérül a roller vagy a kerékpár.
  • Felelősségbiztosítás csomag: Okozott kár esetén érvényes, tehát ha mi okozunk másnak kárt a saját hibánkból. Ebben az esetben is fizethet a biztosító, így nem ránk hárul majd a díjazás.

 

Mindegyik biztosítási védelem három kategóriát ajánl fel: Start, Optimum, valamint Prémium. Ez a három típus más-más értékhatárokat, illetve fedezeteket ajánl, így biztosan megtaláljuk majd azt, ami hozzánk a leginkább passzolni fog.

Ne habozzunk biztosítást kötni kerékpárunkra, rollerünkre vagy saját magunkra. Mivel a járművek száma egyre csak növekszik az utakon, nagyobb eséllyel fordulnak elő balesetek is. Mindig hordjunk sisakot, illetve legyünk nagyon körültekintőek, így csökkenthető a baj esélye, de ha már megtörtént, anyagi segítséget tud nyújtani a biztosítás.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://simple.hu/hello-bringas-biztositasok/